2021-04-30 48 views
本來以為, 食印度菜更係要去尖沙咀重慶。 朋友介紹佐敦這間小印度很不錯, 今日路經, 當然要一試。佐敦本身係好多野食, 不過咖哩都係第一次係度食。而家晚飯要早食, 唔洗撞到咁多人, 所以入到舖頭, 感到好乾淨清靜。 店員好有禮貌, 不過講英文溝通會好d。 因店員都只懂基本廣東話。 不過唔緊要, menu都好清楚。 因為開始天氣熱, 都唔會叫太多。 就只係點左洋蔥餅, 印度椰菜薯仔咖哩,和新鮮椰青。一坐底已有餐前小食。 真係第一次食到。 有d似墨西哥脆片,再配薄荷醬食。 好得意, 幾好食。洋蔥餅好香酥油味, 仲加左芫茜。 雖然我唔係好食芫茜, 但佢既做法味道又剛剛好, 芫茜味唔會太搶。椰菜薯仔咖哩好入味, 小辣偏甜。 最好係椰菜唔會煮得好爛, 同薯仔都好好食。配埋鮮椰青感覺好清新。 今餐真係食得好開心, 很值得一試。
佐敦本身係好多野食, 不過咖哩都係第一次係度食。

配埋鮮椰青感覺好清新。 今餐真係食得好開心, 很值得一試。

2021-04-30
Type of Meal