manellieman
manellieman
Level 2
2017-10-13
Follow
一行4人黎食飯,朋友力薦呢度既食材全部日本直送,十分新鮮之餘,雞有雞味,魚有鮮味,講到咁真係要試下。

波尾雞是日本名產,飼養過程無打肥仔快大針,無求証虛實,但都覺得食得好安落。 而呢隻雞翼真如朋友所講,十分有雞味,肉質好彈呀!不得了,叫左兩轉!強推!

另一款心水係燒帶子,好鮮味應該係鮮帶子,唔係雪藏帶子,好感動呀!!成粒放入口,淡淡既海水同美奶滋醬完美結合!好日式既味道!

燒雞皮好爽脆,唔油膩,唔太咸,好岩我食。 如果你鐘意食雞軟骨,建議你叫雞皮,因為呢度啲雞軟骨好瘦,真係軟骨,唔會有少少油既口感架。

蘆筍豬肉串又係另一個必食之選,豬肉燒得好脆,蘆筍好新鮮!我平日鐘意食爽口野多啲,呢串真係好得我心。

最後,必點係和牛串,個汁係有啲濃,但夾埋牛肉一齊就岩岩好。牛肉包住既唔知係咩,軟林林似係芝士,但又無芝士味,到底係咩我都無理,總之好食!

我地仲叫左枝清酒叫一品,忘記左影相,係店長推介。 果然係溫醇易入口,甜糯的味道。

其實我地仲叫左鰻魚爐端同白燒兩款,不過我就一般鰻魚,鐘意白鱔爽口啲,可惜呢度無白鱔。另外又叫左蕃茄豬肉卷,都好食不過唔係特別突出就唔多講啦。蕃薯南瓜天婦羅呢,個南瓜係粉個種,我又麻麻地,我鐘意爽甜,所以都唔特別推介。明太子豬肉卷爽左片香葉堪稱敗筆,明太子同香葉兩樣濃味撞到應,兩邊都食唔到真味,可能要轉一轉個組合啦。

講講背景音樂,真係好有心思,係三味線音樂,好古典,好有日本風味,悠閒既感覺!good pick ar sound director!

總括黎講,呢餐好滿意,會再來唷~
Like
Ratings