2008-06-15 32 views
選了這間評價不錯的鐵板燒~ 鐵板超~ 相信店已開了許多年,裝修等都幾舊,不過環境尚好唯一的鐵板檯已full,無奈只好坐過隔離的鐵板檯~ 老婆鍾愛刺身,來個雜錦刺身定食我本想來個鐵板比目魚+豬軟骨飯,再3追問下可不可以在面前的鐵板開燒,服務生話唔得要食齋鐵板餐先得~ 好就換鐵板餐,來個鐵板雪花牛肉定食,再度確認是要求在面前燒的服務生話ok,是的~ 跟住加多個燒鯖魚,心想燒物店應該燒得不錯的~~餐飲很奇怪,要的橙汁+咖啡是在定食上檯之前上?港式作風?見老婆的刺身已上檯師傅還沒開面前的鐵板爐已心知不妙,難道係第2檯燒完攞過離就算數?不好的感覺果然是靈驗了,不知從哪遞上來1碟燒好的牛肉,我當場非常失望離食鐵板燒沒感受到1路燒的氣氛,仲特意為jor佢換成可以係我面前到燒ge餐再三同服務生確認係係面前燒的沒錯才order的咁算點?牙菜乾得離1D調味都無,見全場得1位師傅1次過燒曬1大堆菜已經好唔妥~ 牛肉是韌的,上檯後是凍的,完全唔知想點~ 價錢雖平55蚊個鐵板定食但質素可以話係完全唔掂老婆仔的刺身不新鮮,味增湯也是非常1般唯一尚OK的屬條燒鯖魚,45蚊大大條咬落有汁夠味,皮夠脆,不過熟~ 食到1

再三同服務生確認係係面前燒的沒錯才order的咁算點?

老婆仔的刺身不新鮮,味增湯也是非常1般

食到1把火,買單142是1仙tips也不想給!最後沒加1留低1蚊就算,睇在燒鯖魚的份上

其餘係完全唔掂~
唔新鮮的雜錦刺身
好韌的鐵板雪花牛肉定食
幾好的燒鯖魚
$71 (Lunch)
幾好的燒鯖魚