9月5日同朋友又去怡東酒店食晚飯,今次食呢間西餐廳,仕應半咸半淡的廣東話好好笑,不過服務很好,好有禮貌. 我同朋友研究左一輪後,叫左兩個餐,一個貴,一個平.先俾左一些麵包我地食,麵包都軟綿綿好好味的呀!! 之後就開餐啦,餐湯椰菜花忌廉湯及白豆湯,我的白豆湯都好RICH,好多豆,幾好味,朋友的椰菜花忌廉味道都OK呀. 之後就係貓耳朶粉,個賣相都幾特別,有些蕃茄及豆做配料,份量唔係好多,貓耳朶爽爽地幾好味.燒鯖魚,好大件的魚呀!! 面頭有一些應該係鹽,咸咸地的,條魚煎得都唔會過熟,味道其實係幾好食的,不過我覺得上面D鹽太多,好或,所以我都會整走D鹽先食呀! 加左些檸檬汁中和一下就好好多. 有一些火箭菜配菜的.薄燒牛扒,有兩件的,好淋身,好容易入口,啱啱好唔會鞋,OK喎,配菜係蘆筍及薯角,蘆筍都好甜,薯角味道OK,幾香口. 食到好鬼飽,還有一份甜品,仕應問我們還需要再加多一份嗎,不用了,實在太飽,甜品應該係奶凍,不過唔係凍的,所以唔知係咪凍食,都好香好有奶味及滑身的,有些士多啤梨及士多啤梨醬.一路食飯一路傾計,環境真的好舒服. 朋友有會員咭又有COUPON所以今餐非常抵食.

先俾左一些麵包我地食,麵包都軟綿綿好好味的呀!!

2012-09-05