2025-06-19 0 views
喺北海道番嚟,個人好似未回到魂咁樣,唯有唯有搵番啲日本料理食吓。炭兎都係其中一間食過無論味道同氣氛係還原到日本個vibe,今日再嚟除咗延續個情緒仲有就係想食佢哋個蠔啦🙂‍↕️🙂‍↕️鐵盒蒸廣島生蠔🦪粒粒飽滿,佢仲有多個食法係淋上厚厚嘅芝士,多一層濃厚咸香嘅味道,或者加少少瀨戶內海香檸汁食佢嘅鮮甜香。薑蔥醋鯖魚卷🐟呢個嚟幾次都encore 食,鯖魚配薑蔥少少嘅辛辣感幫到鯖魚提升鮮味,呢個清新夠哂開胃。炭燒雞🐔見佢師傅用炭火快烤雞肉,炭火香入面保留到肉汁都係每次嚟必點。明太子蛋卷🥚一間日本料理嘅蛋卷整成點等於我哋食咕嚕肉去定義一間餐廳得唔得,蛋卷形狀,火喉,口感要拿捏得恰當其實唔容易,佢哋做得到🥹甜味高湯味成個形狀都好靚仔,加埋我最愛嘅明太子不得了呀!免治雞肉棒棒🐣口感札實,烤出嚟的焦香與蛋黃的滑順完美配合。佢款款料理無論外觀味道都好好還原日本感覺,呀~~~~
免治雞肉棒棒🐣口感札實,烤出嚟的焦香與蛋黃的滑順完美配合。
佢款款料理無論外觀味道都好好還原日本感覺,呀~~~~
2025-06-14
Type of Meal