2023-10-09 60 views
又嚟介紹特色餐廳喇🫖!好耐冇喺度介紹嘢食啦🥹。今次想同大家介紹一個tea time嘅地方🤩,呢間餐廳喺觀塘都幾出名㗎。除咗環境夠chill啱晒影相之外📸️,佢仲要係一間寵物友善嘅餐廳🫶🏻,就算係同自己嘅狗狗一齊chill都冇問題🐕。如果想知我嗰日下午茶食咗咩嘅,就一定要繼續睇落去喇~環境方面☝🏻餐廳係以度假嘅裝修風格作為主題🏖️。無論係室內定室外都一定搵到啱你嘅打卡位🫡,喺度坐耐啲都會有種去咗旅行嘅感覺❤️‍🔥。食物方面✌🏻#薯條配松露蛋黃醬($42)首先要介紹嘅係間唔中就會想食嘅薯條🍟。值得讚嘅就係餐廳嘅松露係直接灑喺薯條上面,配上即炸好嘅薯條,松露嘅香味都好明顯帶到出嚟🖤,點埋蛋黃醬食嘅邪惡感覺倍增,夠晒有滿足感😈。#馬來椰香喇沙蟹意大利飯($168)跟住想介紹嘅就係當日食嘅套餐😋,除咗意大利飯之外,套戲仲包括咗蝦多士同是日餐湯椰菜花薯仔湯🫶🏻。講返個主食先,呢款意大利飯個名有三個蟹字嘅原因,係因為佢包括咗蟹籽、蟹肉同埋蟹柳🦀。我幾鍾意餐廳椰香喇沙嘅味道,令成個risotto 都變得好惹味❤️‍🔥。#自家制焦糖餅咖啡 ($38)跟住就介紹下餐廳嘅飲品啦😬。見到個名都見到餐廳幾有誠意啦🥰,連
又嚟介紹特色餐廳喇🫖!

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#薯條配松露蛋黃醬($42)

#馬來椰香喇沙蟹意大利飯($168)

#自家制焦糖餅咖啡 ($38)
跟住就介紹下餐廳嘅飲品啦😬。見到個名都見到餐廳幾有誠意啦🥰,連焦糖餅都係自家製㗎。焦糖餅嘅配合,令到咖啡增加咗獨特嘅甜味🤎,身為焦糖控嘅你真係唔可以錯過!

Ocean Paradise ($48)
第二杯想介紹嘅飲品就係Ocean Paradise 🤪。飲品嘅賣相真係好吸引,好有海洋嘅感覺🌊。至於味道方面,個人認為飲落係似荔枝乳酸特飲🥰,喺呢啲天氣飲都幾開胃㗎~

#泰鍋心($288)
最後要介紹下當日食嘅甜品啦❤️‍🔥,睇落個賣相其實都有啲似係打邊爐咁🤣。值得一讚嘅係呢個鍋嘅湯底係用咗泰式奶茶沖㗎,味道可以話係夠晒地道🥰。打卡效果一流就不在話下啦🫶🏻,我自己最滿意係甜品嘅甜度適中,唔會話甜到好口乾🙏🏻。

👉🏻另外需要加一服務費✅

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
賣相:🌕🌕🌕🌕🌗