fish food
fish food
Level 3
2011-01-23
Follow
之前睇某網站介紹過,而且話師承名師,所以想來試下,不過呢度的review一度令我想唔去試。最後因為“餵食”都系決定來。
鋪頭的確好難揾,從K11入去系揾唔到嘎。。。其實系麼地道的停車場入口旁邊呢。裏面裝修的確好奢華,見到酒櫃多過蛋糕。。。甘0岩又搞緊試酒都幾多人,餅櫃門口有一個,放佐好少,如果唔系有位女士出來招呼我話裏面仲有,來買餅的我都有幾分尷尬。裝修雖然好靚,我覺得麻麻地comfy,所以俾2分
講番蛋糕,我同女士講佐唔中意好甜的蛋糕,KUI好耐心介紹完,我揀佐以下幾款lady peach,tiramisu,madagascar coco,berry bubble,charcoal.從我個人口味來講,即使系kui介紹話會比較甜的charcoal我都覺得可以接受,5款蛋糕都唔會好甜,我中意!
lady peach幾香又滑,除佐上面粒白色朱古力外,個蛋糕我覺得好味。
charcoal綠茶+芝麻的組合我接受得到,仲有小小脆脆粒,芝麻味並唔會太濃,比起我都好中意食的某卷蛋鋪芝麻卷淡味好多,反而可以同綠茶match到,唔會太搶味。madagascar coco有d苦,我中意食black chocolate,呢個味道我接受得到wor。berry bubble的組合有d怪,裏面的blueberry 酸酸地系有d似jelly,外面加上cheese,嗯。。。食完覺得幾得意lor。
反而tiramisu我就覺得一般啦,個mousse的口感有d怪,唔系我特別中意的口味。
至於價錢就系坊間貴價餅店的價錢,30幾左右一件,我覺得可以接受。小小美中不足系pack的時候沒膠紙貼住餅底同個盒,番到屋企已經移位,不過要贊的是,件餅同張餅底紙貼得好實,所以雖然d餅移佐位,但系件餅沒散沒花,呢樣野就比好多同樣價錢的餅鋪犀利!
竹炭栗子卷蛋系我下次的目標,而家話系推廣暫時系88蚊,請唔好甘快加價!

Ratings