2013-11-02 369 views
話說尋日出左糧同媽媽大人行尖沙咀Shopping一番,行到夜晚正愁唔知食乜好既時候,就收到一堆侍應比既傳單,當中價錢最平既就算呢間相撲手了,其實 都仲有其它原因既,因為其實最就腳同唔洗行。上到去係估佢唔到咁多人,不過好在都有椅比D老人家坐下,而且冷氣都夠。waiter好快就叫到我地,先講講 格局,場地地方都好大,而且冇一般放題既通病:就係檯極細,二檯人既size都算合理,PASS!再講下Menu,款式都算多,而且出面比較少既野佢地都 有,例如超長壽司,東風螺,蛋包飯,泰式虎蝦壽司等等其它國家既菜式都有,算多元化。食放題點可以冇刺身呢?我就覺得呢度既刺身都算厚肉,而且走單情況唔多,大部份叫左既野都有到齊。刺身因為有冰底鎮住,所以入口仲係好凍,但又唔會話一大陣雪味,都會有返魚鮮本身既味道。我推介:三文魚,甜蝦(好大條,必食!我臨走見到基本上檯檯都有一碟),吞拿魚。食食下突然見到有位侍應推住架車仔,有人叫佢就埋去,但我又睇唔到佢咩葫蘆賣咩藥喎!我咪即刻叫個waiter姐姐埋黎問下到底車上個D係咩黎,佢話係三文魚頭,仲話通常星期5同日先有,哇!咁咪益曬我媽媽?即刻叫定個waiter分一碟黎先,
魚生
即刻叫定個waiter分一碟黎先,近睇原來個魚頭都幾大GA!我仲以為吞拿魚頭先會敢大。魚肉入口好嫩滑,一D腥味都冇,而魚面珠直情係多汁juicy到爆,煎到香脆既魚皮配上檸檬汁更加係正過魚肉本身。成個魚頭都唔乾身,好正,但回頭想再叫已經分曬啦!
香脆羊架
超長鰻魚
呢度既冷盤都好正特別係東風螺,酒味濃厚,螺肉夠凍,味道似十足台灣既手信咁,羊架都好好味,最正莫過係佢麵包糠煎,所以側邊既肉唔會好粉仲相當香脆TIM!
2013-11-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$290 (Dinner)
超長鰻魚
香脆羊架