爹哋個零兩個月總會有一日就會落深水埗買下呢樣、買下嗰樣周圍巡。深水埗都有好多嘢食,但係今日爹哋行行吓,突然間好驚訝,望住一間唔起眼的小食店講一句:「係真唔係呀? $12喎……仲有嘅咩?」咁我問佢係咩?🧐原來佢講緊係碗仔翅,依家通常出邊食都要$20至$30一碗,我都唔知曾經有過咁平。😅講返個碗仔翅,賣相味道其實同平時差唔多冇乜分別,但係佢買嘅就真係一個「平」字!但係佢只供應堂食,冇得外賣,諗住買多碗返屋企都唔得。港式立食碗仔翅,胡椒麻油醋。另外佢仲有平時食開嘅小食,魚蛋燒賣魷魚…… …… 佢舖頭只係一個細舖位,立式個位係條後巷嚟嘅,夏天就熱死,冬天就凍死,而家個天氣啱啱好,真係食到舔舔脷㗎。
咁我問佢係咩?🧐

但係佢只供應堂食,冇得外賣,諗住買多碗返屋企都唔得。

港式立食碗仔翅,胡椒麻油醋。
另外佢仲有平時食開嘅小食,魚蛋燒賣魷魚…… ……

• $12立食碗仔翅