2019-03-01 488 views
心思思想食素,不過又齋口唔齋心,想食極似肉的素食,餓底朋友就找到了這間餐廳!weekday 晚上7點半左右來到,餐廳已八成滿,店員決定開埋間細房(有6~7張枱),我跟朋友入去就座,不出10分鐘,細房都入了一大半人,都幾多人來食素!除了傳統中式素食菜式,這裡還有一堆日式菜式例如壽司刺身大板燒等等,見咁特別,就先叫了一個壽司拼盤。嘩!賣相好靚仔!馬上夾起"三文魚"壽司,點少少wasabi醬油來吃,哈,衰鬼~呃到人喎!像真度都有80%,如果"魚生"厚啲仲似啲!另外炸"軟殼蟹"壽司都好好味,中間餡料夠脆,調味又剛剛好!我仲好鍾意啲飯,圓碌碌既珍珠米,握得夠實唔易散,唔錯唔錯。店員推介的沙爹羊肉串,幾濃味,像真度大約70%。店員另一推介:日式芥末芝士流心豬扒,咬落外皮幾脆得嚟又唔夠好油膩!像真度也達80%!間中食一餐扮肉的素食,刺激下味覺感觀,又有趣又過癮!😆

壽司拼盤

沙爹羊肉串

店員推介的沙爹羊肉串,幾濃味,像真度大約70%。

日式芥末芝士流心豬扒

間中食一餐扮肉的素食,刺激下味覺感觀,又有趣又過癮!😆
2019-02-27
壽司拼盤