6 day(s) ago
餐廳:上海新大眾大閘蟹專門店 (黃大仙)地址:黃大仙飛鳳街46號地舖最近去咗東南亞旅行半個月,一返到香港除咗掛住港式茶餐廳之外,就喺打邊爐同放題😋,而咁啱就比我喺黃大仙搵到間性價比極高、晚晚都坐爆棚嘅放題餐廳——上海新大眾大閘蟹專門店,星期一至四平日最平$98加$10醬料費同加一服務費就食到90分鐘放題,而我今次就叫咗最貴嘅$168「極享受」120分鐘放題,就算我星期日去食埋單都喺$218一個人,真心抵到爛😍原來餐廳開咗8年,前排仲喺同區開埋分店,本身主打大閘蟹🦀,最近新推出咗放題,有齊雞煲、羊腩煲、烤魚、火鍋、串燒、炸物、一品料理,同最特別嘅蟹粉同鵝肝菜式任食🤤,仲有幾十款啤酒汽水同韓國飲品任飲🍺,而四個人以上訂座指定套餐仲送龍蝦鮑魚海鮮拼盤,難怪晚晚都大排長龍,唔訂位我諗都真喺無機會食得到😂坐低無耐先叫咗個奇味雞煲,喺印尼峇里島食完嚡熠熠嘅雞肉,返到嚟就食到嫩滑惹味嘅鮮雞件真喺一大樂事🐔,雞嘅份量都幾多,本身諗住食埋羊腩煲最後都費事怕食唔晒所以無叫到,邊食雞煲嘅同時就喺點餐紙叫咗一堆串燒同蟹粉美食嗌咗牛肉串、炭燒雞腿肉、燒雞腎同羊肉串🍢,串燒偏向濃味同埋加咗孜然粉,放入口依然熱辣辣
地址:黃大仙飛鳳街46號地舖
嗌咗牛肉串、炭燒雞腿肉、燒雞腎同羊肉串🍢,串燒偏向濃味同埋加咗孜然粉,放入口依然熱辣辣🔥,食完最啱飲返罐生百事可樂解渴同消吓氣🥤。
值得一讚嘅喺炸物一啲都唔馬虎,食咗個黃金炸饅頭同吉列廣島蠔,兩款都喺即叫即炸,入口鬆脆香口,廣島蠔仲要爆汁💦,平時鍾意食炸嘢嘅人,一定要叫返一兩樣嚟試吓👍
雖然環境細細,座位之間有啲逼夾,但我食完之後終於知道點解呢度每晚都咁多人幫襯😎