2022-06-21
網上流傳兆慢食廈係全港劣食之最,打手唱好多,被行家唱衰都多,實情如何?今日就帶著戰戰兢兢一試。吸引光顧原因主要是午市放題時間夠晒長,一班準備登六的休閒人士,趁著閒日無事忙,準時12點入閘,食左3個鐘,再Hea坐吹水多個幾鐘,1630才拖著肚滿腸肥離場。極上帝王和神戶屬同門店,明明是光顧極上,但侍應制服卻大大隻字寫神戶,有點攪笑,早知就吾使將兩間店係Openrice互相比較啦!日式放題店的特色總是座位逼,幸好我們選擇非繁忙時段,五個人坐8人座位,非常鬆動。廁所超細只得一格,乾淨的,但估計晚市旺場,排隊和衞生一定難應付需要。侍應都係後生仔女,可能經訓練教育,周不時貼心地問候有冇漏單,會即時補返,而實際漏單比例很少。閒日光顧有著數,起碼招呼和品質都有保證。食物方面,話明日式放題,當然要評分刺身水準啦!又新鮮喎!網上有負評話刺身係梅嘅?我反對。最靚刺身係有頭赤虾,好大隻好新鮮,朋友臨尾last order 突然點了5隻安歌,有圖為証。其他刺身就正正常常啦!其他驚喜食品包括冰震菠蘿,好甜好正。牛舌厚切都好Juicy吾un,也安歌了幾轉。天婦羅、炸物、雞翼、三文魚骨腩、泰式炒虾等就差少少了,行貨水
天婦羅、炸物、雞翼、三文魚骨腩、泰式炒虾等就差少少了,行貨水平。
飲品種類都多,個人喜歡韓式飲料,茘枝汽水和椰子水第一次飲,都幾好。雪條款式都多,都係韓式生果味為主,喜歡榴槤味的記得食番兩支才走。朋友喜歡吃雪糕雪條,他一個人吃了3支西瓜味、2支豆腐味、1支牛奶味、1支甜筒...(眼見係咁上下)。
Openrice訂位有95折,人均$240,可食足5個鐘,性價比算滿意啦!只是為這食廈平反一次哩!