2018-08-23 52 views
近年爆丼飯盛行,但成日經過旺角果間都要排隊,而且最平都$13X起跳,所以見到FB有人推介呢間荃灣爆丼丼,真係雙眼發光,急不及待搵左日黎食~餐廳位置唔算最方便,由地鐵站行過黎大約10分鐘,不過好在沿路都有商場穿過,所以都唔太熱。大約7點黎到,可能平日又早唔算太多人,但食食下大約7點30就開始多人。餐牌,呢到除左剌生丼飯,仲有熟既丼飯、卷物同拉面揀,價錢非常合宜,晚市大約$50-60就已經食到個丼飯或者拉面。揀左一輪之後,我同朋友決定SHARE一個四重爆丼飯同一個粒粒魚生丼~每個丼飯都會送一碗面鼓湯,如果想飲汽水可加$5~粒粒魚生丼 $78個樣都平日食既角切魚生飯無分別,但鋪係上面既刺生就比平日食既多好多,而且價錢亦相當平,只係$78。刺身方面亦有好多唔同款,除左三文魚同二文魚腩外,仲有吞拿魚,玉子、油甘魚、劍魚等等,食落亦比平日出面食既新鮮,可能因為呢到重點係刺身,所以去貨快來貨都快同新鮮。四重爆丼超級期待呢款爆丼飯,黎到亦無令我地失望啊~D海膽絕無欺埸,有幾板海膽鋪左係面,食落非常鮮甜,份量多到同朋友SHARE食都食到好飽好滿足。除左海膽,仲有吞拿魚腩蓉,吞拿魚油脂香口,拌飯食一流。仲

粒粒魚生丼 $78

四重爆丼
超級期待呢款爆丼飯,黎到亦無令我地失望啊~
除左海膽,仲有吞拿魚腩蓉,吞拿魚油脂香口,拌飯食一流。仲有厚身鮮甜帶子同魚子,不過魚子比較咸。

總括黎講,呢到性價比都幾高,豐儉由人。
2018-08-15
Type of Meal