2017-04-20
一直想試佢地既意粉 今日見有點時間便入去食午餐蕃茄汁虎蝦扁意粉 $65上枱賣相吾錯呢 有兩大隻虎蝦 好吸睛 而且味道不錯呢!扁意粉軟硬感拿捏得非常好 帶點煙韌口感 而番茄汁應該用上新鮮番茄去製成 加少許調味 感覺很天然 而且食完碟底完全不會油淋淋不過略嫌配料有點單寡 吃完大蝦後便一直吃意粉了如果有點洋蔥/什菌會令碟意粉更好我太貪心了嗎⋯⋯在吃意粉的時候發現店內有芝士粉可以自行加 愛芝士的我很開心地一邊食一邊加 加了很多店員很好 會關心客人感受 問我是否感到味道過淡?其實不是的,只是我自己愛芝士粉的味道不過店員關心客人的感受 使人感到窩心呢整體感覺很好 不像外面的餐廳 為左令人覺得好食就落勁重調味或者勁油 吾考慮客人健康 係依度可以食到有啲自家feel 會再來光顧另外還有出色的Homemade Cake呢其實我一去到就被它吸引到!不知為何每次只要見到有自家製蛋糕就會好興奮想試總覺得自家製既係比較特別 而且會健康啲 例如落少糖咁Cheesecake加伯爵茶 這個組合感覺會很正焗伯爵芝士蛋糕 單售$32 跟餐只需加$20 非常推薦喔 叉落是硬實的芝士蛋糕芝士味不會好濃 伯爵茶味較突出而且甜
蕃茄汁虎蝦扁意粉
上枱賣相吾錯呢 有兩大隻虎蝦 好吸睛 而且味道不錯呢!
感覺很天然 而且食完碟底完全不會油淋淋
不過略嫌配料有點單寡 吃完大蝦後便一直吃意粉了
如果有點洋蔥/什菌會令碟意粉更好我太貪心了嗎⋯⋯
店員很好 會關心客人感受 問我是否感到味道過淡?
其實不是的,只是我自己愛芝士粉的味道
不過店員關心客人的感受 使人感到窩心呢
另外還有出色的Homemade Cake呢
其實我一去到就被它吸引到!
不知為何每次只要見到有自家製蛋糕就會好興奮想試
總覺得自家製既係比較特別 而且會健康啲 例如落少糖咁
Cheesecake加伯爵茶 這個組合感覺會很正
焗伯爵芝士蛋糕
焗伯爵芝士蛋糕
芝士味不會好濃 伯爵茶味較突出而且甜度吾高
餅底好特別 是帶點咸的消化餅底 保持到脆脆口感 好食!
我真是第一次會想芝士蛋糕的餅底厚點多點!與伯爵芝士蛋糕一起吃好夾
伯爵茶原來同芝士都幾match
大家經過不妨一試~