2021-04-03 438 views
其實我咁大個女第一次食雞煲,因為一聽到雞煲,就諗起「辣」,但我帶住小朋友,真係食唔到辣,但今次我哋一家就去咗尚上下夏,因為佢哋嘅雞煲可以揀唔辣,仲可以跟手打埋邊爐。我哋去到先食咗個雞煲,仲可以揀雞髀肉,咁就唔怕有骨小朋友食唔到,之後仲可以揀走辣,呢樣真係好正!雞煲嚟到勁香,我仔女都食唔停口,大讚好好味,啲配菜都勁入味。食完雞煲,跟住就嚟打邊爐,我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係「瑤柱群翅雞湯 (咸)」&「新春開運奶茜湯 (甜)」,我想講個奶茜湯真係好特別,我真係未試過打邊爐個湯底係甜。我試咗將魚皮浸落奶茜湯,估唔到又幾好食㗎喎!講到芫茜,可能好多人都耍手擰頭,我就唔知幾時開始慢慢喜歡芫茜嘅菜式,今次仲叫咗「芫茜牛肉卷」,係牛肉卷住芫茜,芫茜味都唔算太勁,因為肥牛味都中和咗,然後放落奶茜湯,真係勁夾!「鮮蝦芫茜燒賣」同一般燒賣唔同係中間加咗芫茜,份量唔多,但又估唔到地夾。「甜心墨魚丸」最特別,甜心嘅意思係中間加咗美祿流心,真係好搞笑嘅配搭,如果想品嘗清楚美祿流心,咁建議用返咸嗰邊湯底食。醬料方面有好多選擇,大家可以調配自己喜愛嘅醬汁!而家下午6點前結帳離座火鍋、雞煲仲有85折!無論門口定舖內,裝修得

我試咗將魚皮浸落奶茜湯,估唔到又幾好食㗎喎!

醬料方面有好多選擇,大家可以調配自己喜愛嘅醬汁!

而家下午6點前結帳離座火鍋雞煲仲有85折!

無論門口定舖內,裝修得都好靚!入去就有一種好舒服嘅感覺。
2021-03-30
$180 (Dinner)