😈😈👻👻鬼混 vie won won ~vie won won~好有趣既名餐廳有好多靈異、鬼魂擺設,玩味十足!🤪🤪🤪設計新穎,睇得出無論係餐廳設計、裝潢、meun落左好多心機。👍🏻👍🏻😍員工好有耐性咁向我地介紹佢地既熱門菜式!整體黎講,食物質素超過我既expectation ! 每款都好有驚喜!通常呢啲咁有特色既餐廳,食物水平都會比較失色,只for d 人黎打卡,影下啲照騙。🙈🙈📸📸但呢間既食物好高質,有幾款都好新穎、特別,係出面好少會食到(好似個沙律咁)。🤩🤩🤩唯一要改善既係飲品,比較失色!😞前菜:🥗🥗水牛芝士氣球沙拉($128)呢個沙律好岩打卡!📸相信好多人都係為左呢個沙律黎食。食個陣需要篤爆個水牛芝士氣球。🎈🎈味道就正常,冇咩特別。🍠🍟鬼混蕃薯條-話梅粉 ($58)蕃薯條好脆,味道不錯!但唔係好食得出話梅粉既味道!😅😅😅建議叫佢另一款-海苔味會好啲。主食:🐟🐟威靈頓白吞拿魚 ($268)威靈頓牛排就成日聽,但威靈頓白吞拿魚就真係第一次見!🧐🧐酥脆既酥皮包住白吞拿魚,魚肉煮得岩岩好,好嫰滑!😋😋😋一定要試!!!💗💗💗🦞🦞龍蝦湯配脆米伴舞茸菇 ($228)呢個真係必食!脆米上面放左已

餐廳有好多靈異、鬼魂擺設,玩味十足!🤪🤪🤪

員工好有耐性咁向我地介紹佢地既熱門菜式!

前菜:

🥗🥗水牛芝士氣球沙拉($128)
水牛芝士氣球沙拉

🍠🍟鬼混蕃薯條-話梅粉 ($58)

鬼混蕃薯條-話梅粉

主食:

🐟🐟威靈頓白吞拿魚 ($268)
威靈頓白吞拿魚

🦞🦞龍蝦湯配脆米伴舞茸菇 ($228)
呢個真係必食!脆米上面放左已剶殼既龍蝦肉,另外附上裝滿龍蝦湯既古典壺。將龍蝦湯倒入脆米令脆米慢慢吸收龍蝦湯。客人可以因應自己既喜好,控制脆米既脆口程度。 🥰
我就將脆米沉左一陣,令脆米還保留少少脆口程度。濃郁既龍蝦湯配上脆口既脆米,簡直係絕配!🤩🤩🤩超 !級!好!食! 完全冇誇張!💓💗❤️🧡💛💚💙

龍蝦湯配脆米伴舞茸菇

🦀🦀雙色蟹粉米仔粉($198)
第一次食米仔粉配上蟹肉,好特別!好好食!值得一試!😚😚😚👍🏻

雙色蟹粉米仔粉

飲品:

苦瓜豆奶蜂蜜奶昔 ($58) / 烏龍茶熱情果金橘梳打 ($68)
佢地既飲品十分普通。😂😂
苦瓜豆奶蜂蜜奶昔-fresh! 雖然有苦瓜,但唔會覺得苦!🤪
烏龍茶熱情果金橘梳打-麻麻地!😅🙄🙄🤫
苦瓜豆奶蜂蜜奶昔