1K
係我一個愛貓既朋友介紹下,第一次黎到TST既樂園,呢間CAFE好近地鐵出口H,行2分鐘都到。好方便!一入門口就見到好色彩繽紛既背景,比人一種好放鬆既感覺。一入到去果然比2隻肥DODO既貓吸引我既眼球,最得意既係圖中呢隻一D都唔高逗,而且我地一入座佢就跳上我地旁邊既台,而且佢好似MODEL咁比人任摸,難怪我朋友咁鐘意黎呢到。不過佢話貓都唔係重點,食物先係最正!玩玩下佢地已經好累~已經訓著左一入座坐低已經見到有好令既餐具同埋每人兩粒糖做REFRESHMENT! 真心欣賞!好細心~望下MENU, 第一句話呢間CAFE係想比快樂人地同埋唔止只係係個環境,而係食物都會令你滿足仲比我睇到話雜誌刊登過,搞到我期望好高TIM睇睇下望到有廚師最新推介,松葉蟹味噌甲羅燒(HKD168) ,朋友話係最新MENU,二話不說立即叫黎食!呢到個價位唔算太高,價錢唔係重點,最緊要好味! 大約一碟主菜都係100-200不等(視乎主菜既食材,牛排當然會貴點)我地兩個人叫左松葉蟹味噌甲羅燒(HKD168),201腸拼盤 (HKD 168)同埋一個打卡握LIKE既朱古力蛋糕 (HKD78)。等食前,可以望下個櫃,上面有好多
一入門口就見到好色彩繽紛既背景,比人一種好放鬆既感覺。

玩玩下佢地已經好累~已經訓著左

仲比我睇到話雜誌刊登過,搞到我期望好高TIM

等食前,可以望下個櫃,上面有好多BOARD GAME,ARM曬等食個陣玩。

環境好COZY,擺設又唔錯! 顏色繽紛!

童年回憶既金幣GAME,喚起我兒時比我家姐蝦既回憶

嘩,一黎到有點驚訝,個擺盤好令呀~好ARM握LIKE用,細心一睇有可愛既貓咪公仔同右上既SAILOR MOON公仔,真係唔食只係睇都好正!

*201腸拼盤 (HKD 168)  望落最少有4款唔同既腸同埋配埋一個一流既SAUCE,是但一條腸咬落去係好JUICY而且唔會太咸,配埋旁邊既沙律中和番個味,無得輸呀!

*松葉蟹味噌甲羅燒(HKD168): 呢碟係我最期待! 果然無令我失望,你睇,佢D蟹膏多到一個點,蟹味好濃好香! 食上癮。錦上添花既係蟹膏上面既CHEESE 可以拉絲。
唔好睇小炸洋蔥,好脆口,即叫即做既! 熱辣辣!
仲有我鐘意既LINE FRIEND 公仔係旁邊 =]

店員好細心,因為知我地冇叫野飲就比左成支水我地針!加分!

店員真係好細心,最後食完主菜收起曬D碟換左PAPER PLATE FOR 甜品,係朱古力蛋糕呀! 論賣相已經勝曬,係我最鐘意既SAILOR MOON呀! 朱古力蛋糕好似布朗尼咁既質感好綿密。綠茶ICE CREAM又好重綠茶味~ 好好既收尾!

總結: 有野食有野玩,價錢唔貴,而且有好可愛既貓貓玩,好值得一試! 推介!!!
2018-11-27
$200 (Dinner)