2013-04-26 859 views
當初知道牛記係因為偶然一次去完Gallery既opening,跟住去食牛記,先有機會知道原來呢度既椒鹽鮮魷真係好好食!後來發現原來好多人去完opening,都會鐘意帶佢地既外國朋友黎呢度試下地道美食!所以我都成日有機會"猛"車邊黎呢度食飯。當我知道牛記要搬,先醒起自己從來無同過屋企既年輕人黎食椒鹽鮮魷!即刻係Whatsapp約來約去,終於一行十人去食椒鹽鮮魷。一如以往,魷魚非常新鮮爽口,炸漿又剛剛好,味道好惹味,我地足足encore左3次先encore夠喉!始終比較細碟同年輕人鐘意食炸野…另外點少得清湯蘿蔔牛腩煲,雖然牛腩唔係次次都好食,但每次清湯都好鮮甜蘿蔔入味,今次都唔例外!不過個牛腩就…我無食過,所以唔知今次係點!但表弟們就話有稍韌…其剩我地大約叫多八個小菜加幾枝青島每人都唔洗一百蚊,係中環,真係好難搵到咁平既地方食晚飯囉~

2013-03-31