2023-07-07 160 views
老公近期在對面海返工, 放工約佢去附近一間樓上舖嘅露營風餐廳, 我地由銅鑼灣行過去大概8~10分鐘. 餐廳佔全層,空間寬敞舒適,裡面添置帳幕,露營枱櫈,彷真植物營造出大自然露營氣息⛺️ 令人瞬間放鬆起來!食物以西式為主,我哋叫兩樣主食 ,可以加優惠價$32 配餐湯、蒜蓉包及飲品! 是日餐湯係粟米湯&羅宋湯.特濃朱古力&熱情果水果茶 慢煮溫泉蛋牛油果沙律份量足夠二至三個人食,沙律菜清新爽脆,而牛油果營養價值高,無論對皮膚或者心血管等都好有益處,都市人健康之選!澳洲穀飼黑安格斯肩胛(8oz) 7成熟 肩胛肉質感柔軟,中間部位有嫩筋增添咀嚼感, 另外伴碟都好豐富,完全唔馬虎,有烤過嘅三色椒、粟米、車厘茄, 仲有炸薯條!日式紫蘇豚肉腸  入口挺驚喜, 內裡豚肉嫰腍, 肉味香濃, 一d乾爭爭感覺都無, 輕食一流!蒜香花椒蜆肉拼原隻吉列蝦意粉意粉用好多蜆仔肉一齊炒, 同時因為有花椒關係,入口會散發出陣陣麻感,但個股麻感又唔會強烈到充斥整個舌頭,唔辣,偶爾嘗試新口味意粉都唔錯!甜品叫千層蛋糕拼酥皮雪糕當日無酥皮雪糕供應,  轉為呍喱嗱雪糕球.千層蛋糕每一層都鋪滿忌廉,口感綿滑,添加花瓣襯托顯得特別精美
特濃朱古力&熱情果水果茶

慢煮溫泉蛋牛油果沙律
澳洲穀飼黑安格斯肩胛(8oz) 7成熟
日式紫蘇豚肉腸
蒜香花椒蜆肉拼原隻吉列蝦意粉
甜品叫千層蛋糕拼酥皮雪糕
當日無酥皮雪糕供應,  轉為呍喱嗱雪糕球.
千層蛋糕每一層都鋪滿忌廉,口感綿滑,添加花瓣襯托顯得特別精美!
整個環境氛圍真係令人好舒服好chill,不知不覺逗留左兩個鐘, 好適合情侶同朋友聚會
2023-06-27
Type of Meal