2023-07-07 1536 views
今次已經是第四次光顧印度筷子,已經唔計疫情時代嘅外賣。礙於星期五晚過來用膳,特登一收工就過來,免得排隊。大概6:15pm到,已經滿了一半。店內大概可以坐廿零人。今次兩個人點了五款食物,樓面哥哥每次都會好用心解釋俾你聽每樣餸菜(相信他只能用英語點餐,但放心Menu有中英對照)點餐完畢,先會送上薄脆卷先開開胃(唔記得影相),然後就感受到廚房出菜有序,先來啤酒和檸檬梳打配上Vegetable Samosa素菜咖喱角(裏面充滿薯仔洋蔥印式香料),再來香煎大蝦王(第一次點這個餸,比想像中新鮮,也OK彈牙)。然後就到Lamb Rogan Josh 印式燴羊肉咖喱,配Plain Naan 原味烤餅,印式羊肉咖喱比另一款羊肉咖喱就多了些椰汁香味,所以才要配原味烤餅令椰香咖喱更加突出。最後上Chicken biryani 雞肉香料炒飯,本身味道已經超香,而且感覺都很乾爽,但我敵不過咖喱汁,撈埋一起吃,正!樓面哥哥值得一讚,佢真係照顧到每一枱,俾個眼色佢就知咩事,而且他還照顧到門外迷惘嘅客人,解釋一下讓他們留下等一陣枱。這次點了五個菜式,一支啤酒一杯檸檬梳打,共HKD493。7:30pm見出面都好多人就還

這次點了五個菜式,一支啤酒一杯檸檬梳打,共HKD493。7:30pm見出面都好多人就還枱俾人了。
這裏可以電話預約,試過準時到達,但上手還未交枱,還是需要等一陣啊。
Vegetable Samosa 素菜咖喱
Plain Naan 原味烤餅