早前於團購網站發現此大阪Daruma串炸店登錄香港, 第一時間購入現金券, 但十月中想book位時, 打左多次電話都係無人接聽, 到終於有人接聽時,對方竟然話裝修, 要十一月頭才恢復營業, (新開張無耐就話裝修, 係咪有d可疑? 我第一時間只聯想都食環.....) 落到商場, 逛了一圈也發現不到有'Kushi Studio'的蹤跡, 拿coupon出來望清楚店舖號碼, 才發現該位置已變作一間叫'Royal Oak' 的餐廳!! 甫坐下已心感不妙, 看看餐牌亦已面目全非, 跟團購網站登出來的完全兩碼子的事, 午餐少左一半選擇,魚生飯類別已完全消失。幸好仍然有串揚套餐, 就叫左一個普通串揚套餐$58 +10%, 及海鮮串揚套餐$68 +10%, 各跟前菜(青瓜數粒), 白飯, 麵豉湯及餐茶。另加炸蠔, 炸帆立貝及炸虎蝦各一串 ($18@ +10%)雖然炸皮跟食物分離, 但味道未至於難食, 不過看到如此賣相確實有點倒胃吧~~好難相信一間自命係承載日本串揚元祖Daruma的日本餐廳會有如此的presentation. ....比蠔豉還要細的炸蠔, 跟手指size相若的「虎蝦」同唔知自己食緊乜的

差, 肉類串揚
差, 海鮮串揚
差, 慘不忍睹的單點三串
....比蠔豉還要細的炸蠔, 跟手指size相若的「虎蝦」同唔知自己食緊乜的帆立貝, 盛惠$18x3 +10%

我慶幸自己係買左半價coupon 黎試菜.........