2012-10-30 431 views
睇到openrice旣食評所以黎喱度食填鴨,點知連美心集團而家都信唔得過。先叫左個蝦球豆腐,水準很好,蝦球新鮮,豆腐有濃濃旣豆腐味,加上個獻汁一流,可以俾9分,然後係好失望旣片皮鴨。鴨唔係我地面前片,淨係遠遠咁show左2秒鐘我地睇,上台時覺得少,但因係美心以為佢信用好無再放係心上。隻鴨乾,d薄餅又係乾,同埋厚,重唔熱添,同侍者講,佢就攞番去叮過,出離個時包住餅個袋就係熱旣,d薄餅係暖旣,唔駛幾耐又凍番。有個侍者話俾我地知,我地唔係第一個投訴個餅係凍旣客人。咁點解唔用蒸籠放d餅呢?食到淨番幾件先發覺有幾塊鴨肉係灰綠色,我地當堂停晒。向部長投訴,佢地叫左兩個師付出黎,一個話佢地放血放得唔好令到肉變色,一個就話佢地d鴨唔靚。番黎寫喱份食評個陣再睇番openrice旣編擲擲輯推介,先發覺真係同介紹完全唔同,食評個侍者係係食客面前片,個碟鴨又真係大過我地個碟好多 再睇吓食評登旣日子,原來已經係8個月前。唉,而家出街食野真係要越來越小心,唔止價錢同份量成日改變,d質素都日日變,連美心都係咁。

再睇吓食評登旣日子,原來已經係8個月前。

2012-10-30
$210 (Dinner)
Celebration
Birthday