2007-05-13
住在附近,覺得呢度d咖哩幾好食,諗住母親節黎食,點知食到一肚氣....我在下午六點九叫野食+四杯野飲,我都好明白母親節多人,差少少係無可厚非,但係:1)點可能一張戶外枱得一支candle(仲要係扁圓型細細果隻)黎照明?我感覺以去左街邊(仲要係無街燈的街邊)食野,而且d蚊多到爆,又大隻,兩個蚊香都奈d蚊唔何(最後未點算同行人士,自己食完有四大粒蚊lan)...2)點可能一杯野飲會由點九等到七點四都未有?3)點解d菜會七點半先開始黎,仲要係隔離枱遲我地三四個字黎都已經上菜?仲有點解d餸都黎晒個飯都仲未黎?4)到七點九開始火滾食唔飽佢間舖d蚊就俾我餵飽晒但係個飯都仲未黎ge時候竟然張單先到5)興興地去同個負責人講谷鬼氣話如果未黎就cancel,咩都無得食(我相信再笨d都明呢句解快少少)時佢竟然話:你係唔係想cancel,係我幫你cancel(果陣全部野只上了6/10,佢要我cancel!)6)好了,上飯了,係個男老板throw過黎我地張枱(記住,係throw過黎),連唔好意思都無句,最衰果陣只想快快手食埋走,後尾先發覺笨左,真係要影低呢個有一大pat芝士+一個亂撈飯,仲有咩伴碟都無(呀~~唔
2)點可能一杯野飲會由點九等到七點四都未有?
6)好了,上飯了,係個男老板throw過黎我地張枱(記住,係throw過黎),連唔好意思都無句,最衰果陣只想快快手食埋走,後尾先發覺笨左,真係要影低呢個有一大pat芝士+一個亂撈飯,仲有咩伴碟都無(呀~~唔係無,係有好多飯粒做伴碟)的飯的樣貌!!!我相信多人+母親節忙已經唔係呢d環境+呢d服務質素的借口
第一次食到咁火光,如果唔係我女朋友阿爸o係度真係想同佢吵大獲,簡直不知所謂,但不得不提佢d咖哩and 泰式汁真係唔錯,唔好話我全部踩,但係真係不能忍受!如果只想吃好野,無視我講的種種可以一試,否則真係唔好搵自己的心情黎博!