2020-05-20 1277 views
間中若果想坐低食下點心,都會食下呢間,點知無黎一排,大部份都差左好多。腐乳通菜,睇唔睇得出d菜唔新鮮?明蝦沙律卷,個皮炸得幾好,唔油。裡面充滿鮮果沙律,食到最尾有粒蝦,影番張相先。粒蝦唔係無味咁簡單,感覺仲雪左好耐,有陣梅噏味。食蝦餃,第一眼可以睇下個皮先,雪白為之靚,好似上面咁透明就唔得喇。個餡一咬即散,同樣亦充滿一陣梅噏味。之前食過都唔係咁,味精多唔緊要,街坊價都預左,之前都叫做放得落口,呢次食左半隻就唔想再食。睇個樣都幾靚,好多料咁d雞算正常,菇都算新鮮有菇味,個魚肚有陣怪味,個底唔知用咩化學野"拿"過咁牛肉算大粒,色澤望落都正常。食落,都係有陣噏味。我記得之前食過都ok嫁,唔知係咪生意差左無咩客所以質素攪成咁不過不過,有兩樣野真係keep到水準!柴魚花生粥, 粥底綿柴魚香,加埋少少蔥花香,呢個粥keep到,唔錯!另外就係腸粉,粉皮仍然彈牙滑流,配埋甜豉油,比正常略高分!總括黎講,d 亞姐招呼都爽手同nice 的,食物方面就只有即整既野例如粥品同腸粉好味,其他就只可以用唔新鮮黎形容喇!

腐乳通菜,睇唔睇得出d菜唔新鮮?

睇個樣都幾靚,好多料咁

牛肉算大粒,色澤望落都正常。食落,都係有陣噏味。

不過不過,有兩樣野真係keep到水準!

另外就係腸粉,粉皮仍然彈牙滑流,配埋甜豉油,比正常略高分!