2018-12-11 528 views
有日行過新北江條食街,見到牆上面貼住勁巨型鰻魚飯,再望一望啲食客嘅檯面,真係貨對板喎。其實除咗麗江,都冇食過呢條食街嘅任何一間,因為全部都賣相普通,同埋最主要係真係舖太細,唔好坐,今次為咗鰻魚飯破下例啦。睇睇MENU,都好多嘢揀,而且樣樣都幾啱我食咁,樣樣都想試,但試唔晒咁多嘞,叫咗個巨型鰻魚飯,同埋一口和牛飯,同埋雞翼。(其實仲想食炸蠔、一口芝士、小丸子、蟹肉薯餅、手抓餅,佢啲小食全部開正我嗰範!)鰻魚飯同一口和牛都係勁多飯,好彩嗌咗雞翼,如果唔係啲餸係唔會夠送得晒成碗飯。鰻魚中規中矩,唔太多骨,幾好。一口和牛完全食唔出係和牛,但都唔難食,有啲似平時自己去街市買塊牛扒返屋企煎嗰種牛,但都okay,佢調味幾夠味,幾好食。雞翼好辣,同埋唔夠juicy,普普通通啦。雖然叫咗三樣都冇話特別驚喜,但新北江嚟講,都算多個好選擇,唔使食來食去都係米線,同埋雖然都要搭檯,但未未算坐得好唔舒服,係要攬住個袋食飯,街坊落樓下食個飯都okay嘅。總括嚟講,我會仲想去幫襯,想試埋其他小食!下次試完再分享!

巨型鰻魚飯

鰻魚中規中矩,唔太多骨,幾好。

一口和牛飯

雞翼好辣,同埋唔夠juicy,普普通通啦。

總括嚟講,我會仲想去幫襯,想試埋其他小食!
下次試完再分享!
巨型鰻魚飯