2020-09-11
荃灣友呢期向啲隱世既小店進行探索,呢間小店位於工廠區,坦白講其實交通唔算好方便,不過咁岩我屋企可以行得到搵呢棟工廈都搵左陣,上到去門口其實唔算好顯眼,6點幾鐘店舖仲未有客人。不過女店員非常之熱情同nice, 場內坐位任揀。限聚令底下,兩人一台係坐得好寬敞。店員熱切咁遞上餐牌,口頭介紹左今期既優惠,大概就係小食煮蜆果到加少少錢就可以無限refill,同埋加錢要set既加1蚊可以任食cheesecake。 不過我兩樣都冇加到。HKT三式薯條小食揀左呢個,因為貪佢有3種醬可以點,分別係黑松露醬、蜜糖芥茉、茄汁。薯條係即叫即烤,5分鐘左右就上菜,超熱,而且外脆內軟,份量一啲都唔少。我覺得黑松露醬最好食,好香黑松露味。其次就係蜜糖芥茉,都幾有特式。招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯講到明招牌菜,梗係要試一試。鰻魚都幾大條而且配上鰻魚汁都幾香幾肥美。滑蛋都幾滑不過就唔係話超香。我覺得重點係個意大利飯,食落好creamy,好香。蟹肉蟹子明太子扁意粉唔少cafe都有呢味菜,呢間店嘅意粉軟硬適中,個汁食落都幾香幾creamy,蟹子亦見到有唔少,不過蟹肉就真係冇乜啦。味道整體其實唔錯既。總結來講呢一間都係一間
三式薯條
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
蟹肉蟹子明太子扁意粉
蟹肉蟹子明太子扁意粉
總結來講呢一間都係一間幾有心機嘅餐廳,好多菜式都好想試,下次再黎食下