2015-04-07 702 views
响觀塘區打滾左咁耐,茶記,食堂就食得多,但私房菜也是第一次,在openrice 的指引下早幾日book枱,約埋D同事收工一齊過黎食飯happy Friday.香芒沙拉蝦球 - 打頭陣是香芒沙拉并黃金蝦球,疏菜新鮮配上沙律醬,蝦球熱熱配上沙律一冷一熱,又甜又咸,打頭陣確實不錯,甚開胃。食完沙律再黎靚湯,蜆湯鮮甜,隻蜆大過隻湯匙花雕蛋白蒸大肉蟹 - 肉蟹蒸蛋白,炒香左既蟹再把蟹汁和蛋白混合,既能食到好味既蟹肉,蟹汁也一點不浪費撈蛋白又可以撈飯,非常美味,完美地混用所有食材的配撘。士多啤梨骨 - 這個明顯是波羅咕嚕肉的朋友,但用上士多啤梨再配上排骨,明顯可以看出廚師是一個熱愛嚐試,以創新方法嚐到新既味道。上湯浸時菜 - 這菜是平衡系,一餐少不了的疏菜。白胡椒爆炒鮑魚 - 胡椒非常香配以飽魚的口感,感覺相當恰當,飽魚本身是沒有甚麼味道,但口感郤非常一流,配想胡椒香口小小辣,非常好味。御膳招牌炒飯 - 對男仔黎講一餐飯總要有飯到肚先至覺得食過飯,炒飯又夠乾身,用黎守尾門恰到好處
香芒沙拉蝦球
大蜆湯
食完沙律再黎靚湯,蜆湯鮮甜,隻蜆大過隻湯匙
花雕蛋白蒸大肉蟹
士多啤梨骨
上湯浸時菜
上湯浸時菜 - 這菜是平衡系,一餐少不了的疏菜。
白胡椒炒鮑魚
御膳炒飯
Other Info. : 樓下並沒有路牌指示,貨lift要把閘閂好才能起動
2015-03-27
香芒沙拉蝦球