有位朋友仔特別喜愛生濠,佢話知道有間新開既餐廳有任食生濠,誠邀我地共進晚餐🙈我地約左在TST等之後一齊去餐廳,去到先知原來佢訂既係 “一樂”!其實我之前都有聽朋友講過呢間餐廳,唔止有任食生濠之餘,仲有大大隻龍蝦,今日終於聞名不如嚐試🤭呢間餐廳好特別,入座之前需要先付款😳之後店員會問我地有冇wechat,因為佢地係要以wechat 落單, 真係幾得意喎!🤣入座後, 店員會先俾一張order 紙我地先點龍蝦,每人送半隻龍蝦,仲可以選擇五種烹調方法!芝士燴龍蝦、海膽黃金燒龍蝦、明太子焗龍蝦、上湯燴龍蝦同埋菠蘿他他醬焗龍蝦之後就可以到生濠吧拎生濠,每人每次可以拎兩隻,大中細都有,任君選擇,仲係已經開好晒,並唔需要花時間慢慢開,即拎即食,爽呀!😌😌生濠質素幾好,肉質爽口,新鮮又肥美,加少少檸檬汁更顯鮮味。經過仲見到一陣可以食到既龍蝦,睇到都已經心心眼。😍😍飲品方面,單係個雪櫃已經見到有好多款色,最特別既係,餐廳設有新鮮榨橙汁機,好新奇!用原個新奇士橙榨汁,又香又甜又健康!唔想飲凍野(橙汁,汽水),仲可以揀茉莉綠茶,食完啲生冷野就最岩飲喇~~除左生濠同龍蝦,仲可以拎起部手機用wechat 落單,選

生濠

龍蝦

經過仲見到一陣可以食到既龍蝦,睇到都已經心心眼。😍😍

除左生濠同龍蝦,仲可以拎起部手機用wechat 落單,選擇種類都幾多元化,有前菜,刺身,天婦羅,燒物,一品料理,串燒,揚物,壽司等等。

嘩!落單唔駛10分鐘,啲食物已經全部到齊晒,仲擺到成枱都係,真係有啲唔好意思!真係估唔到佢地上菜速度會極其快!
如果落單既話,要注意一下囉~
刺身

一來就是最愛既刺身
樣樣都好新鮮又肥美~

酸芒果燒雞沙律: 個汁調得好好,酸汁配以燒雞味道剛好!蟹籽沙律有好多沙律醬,好好味啊!

仲有熟食XO醬炒翠肉瓜, 翠肉瓜爽口清甜,配以辣辣地既XO醬非常惹味!

龍蝦來了~~我食呢隻係明太子焗龍蝦,一上枱已經勁香,龍蝦味勁濃好大隻好多肉
配以沙律醬,味道超好!仲要係勁多膏,真係不得之了,好幸福啊!

土梨天婦羅幾特別,味道清甜,咁凍既天氣就岩晒喇~潤喉之選!

燒菠蘿,除咗香之餘仲冇渣,超級甜,超多汁,必叫之選!

鮮蟹粥用石鍋裝住,非常翻滖!內有半隻蟹身,雖然唔係好重蟹味,但係啖粥就好清甜!

甜品方面,有蛋糕,雪糕,同埋熱辣辣既番薯糖水!雪糕仲要係Movenpick,可以任食,爽到呢!講真食返兩杯都回晒本喇!好抵食!
生濠
龍蝦