2023-03-13
每次經過觀塘開源道盡頭嗰邊,都會見到一間超靚嘅Cafe,遠望真心好似仙境咁😳靚到傻咗,同隔離啲工廈格格不入🤣餐廳環境好大,成個設計都係行峇里渡假風🏖,仲要好多粉紅色🤤少女心爆棚!🌟烤金文拔芝士拼蒜香包🧀 $108係我最鍾意嘅金文拔芝士🤤唔係度度都有得食㗎🤩一大舊金文拔芝士用香草烤到外層微焦,但入面就好軟滑creamy🥰另外配有焗得好香脆嘅蒜香包,蒜味好出🤤將一大舊芝士搽上去食簡直一流🤤💖🌟黑芝麻檸檬柚子雞翼🍋 $98雞翼有6隻,每隻都好大隻😱外皮炸到脆卜卜,咬落去出哂煙熱辣辣🤓最正係外皮沾滿大量檸檬柚子醬同芝麻,食落柚子味好Fresh,甜甜地好好味❤️🌟香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯🍤 $168係連👦🏻都話好好味嘅一個risotto😆🤤平時大多餐廳都係用普通忌廉汁/黑松露,但呢個係冬陰功🥰Fusion野🤓仲要賣相好靚,放咗大大隻琵琶蝦同一串燒菠蘿🍍一食落去冬陰功味超濃!😱😳完全係飲緊冬陰功湯咁😝意大利飯煮得好creamy,粒粒都沾滿冬陰功醬😛!琵琶蝦一開二,肉質算鮮甜,仲有少少蝦膏😬最後食串燒菠蘿解漏,完全係泰國style😎🌟Grapefruit Summer🍹$46呢杯係漸層嘅西柚
🌟烤金文拔芝士拼蒜香包🧀 $108
🌟黑芝麻檸檬柚子雞翼🍋 $98
🌟香煎原隻琵琶蝦燒菠蘿冬陰功意大利飯🍤 $168
🌟Grapefruit Summer🍹$46
呢杯係漸層嘅西柚梳打😋打卡able之餘西柚味好出好濃🤣🤣超解渴!
🌟White Peach Red Dragon Fruit Smoothie 🍑 $52
個人好鍾意呢杯❤️飲落去係完完全全嘅火龍果😳😍白桃味就唔算特出~不過佢味道天然又唔會太甜😆仲要好清新,係健康嘅感覺😚清腸胃!
加一服務費:✅
回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
📍地址:Be Leaf (觀塘)
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖