2022-07-02 1075 views
<<峇里渡假風打卡cafe🌾>>之前因為要買鏡仔演唱會飛,特登去網吧搶飛,仲 book定間靚餐廳,買到就慶祝,買唔到飛就安慰。結果當然買唔到😢要食番 D comfort food呀😎.餐廳走峇里渡假風路線,充滿植物及乾花裝飾,又用上木系傢具,好有 bohemian 的感覺。而門口有個大大靚花arch及鳥巢吊椅,打卡一流😍除咗裝潢小清新,食物都比較健康輕怡.🟥香煎紅魚柳蕃茄沙沙蒟蒻麵 🍅 $118 🟧有沙沙的新鮮蕃茄汁加持,酸酸甜甜,配爽口的蒟蒻麵非常 fresh, 好似食冷面沙律咁開胃。而魚柳外香内滑,仲以為好雪魚 feel, 估唔到魚肉幾鮮仲有魚油,低脂人士可選。.🟨紅酒牛肉配椰菜花飯🍲$98🟩一睇個名就知又係生酮人士恩物😂走飯麵牛肉燉得非常軟稔入味,紅酒味濃郁但不帶苦澀💯而椰菜花飯唔係白烚冇味架,可以炒得再稔 D香口D.🟦 Tiramisu Pancake 🥞 🟪食咗2個 light food(自以為😂), 梗係要食番個招牌pancake! Tiramisu cream夠滑溜,帶咖啡及酒的香氣,及少少苦的朱古力粉,味道有層次,先苦後甜☺而梳孚
<<峇里渡假風打卡cafe🌾>>
🟥香煎紅魚柳蕃茄沙沙蒟蒻麵 🍅 $118 🟧
🟨紅酒牛肉配椰菜花飯🍲$98🟩
一睇個名就知又係生酮人士恩物😂走飯麵
🟦 Tiramisu Pancake 🥞 🟪
食咗2個 light food(自以為😂), 梗係要食番個招牌pancake! Tiramisu cream夠滑溜,帶咖啡及酒的香氣,及少少苦的朱古力粉,味道有層次,先苦後甜☺而梳孚厘 pancake好 fluffy卻唔會太過空氣感,而又可食到蛋味的,食完都唔會漏呀♥

⬛ 飲品 ⬜
✨ Strawberry Avocado Smoothie 🥑 $52
先有清甜的士多啤梨味,後有牛酒果味,滑溜唔會勁多冰好淡,而搞笑係唔知點解我覺得有種鹹蛋黃的味道😂
✨ Grapefruit Passionfruit Soda🍹$46
正常發揮,citrus 類酸甜之作,顏色靚,都係打卡之選☺