2019-03-16
係元朗食日本野, 大家都知道特色就係大大件, 新鮮,又抵食。 就算食量驚人 都敵唔過幾件既巨型壽司。位於元朗教育路,無人不知既 一番日本料理, 基本上平時經過都係排長龍要等位, 但今日終於有時間可以比機會我等下位。 門口一貫既裝飾 就係紅色日本燈籠,比你知道里到係食日式料理既剩係門口見到d 海報已經知有幾抵食, 生蚝,海膽, 赤蝦。 無得輸入到去 位置雖然唔闊落, 但以香港而家寸金尺土既準則, 已經相當唔錯。 店內裝飾簡單得黎 夠舒服, 樓底高 完全冇壓迫感。事不宜遲即刻叫咗啲嘢食, 好快就上菜。 果然全部都大大件呀濃郁嘅芝士蝦子軍艦,勁重芝士味 正仲有我最愛嘅油金魚壽司同埋帶子壽司油甘魚同埋帶子超新鮮呀, 必食仲有呢個蔥粒拖羅碎軍艦, 沙律腐皮軍艦海膽軍艦同埋螺肉軍艦超大隻嘅軟殼蟹手卷啊 十分香脆。超大條嘅鰻魚壽司點少得日式餃子同埋烏冬呢芒果蟹子沙律, 新鮮有水準咁既份量真係三個大漢都食唔晒, 果然名不虛傳新鮮大件又抵食呀。 入黎元朗一定會過黎再朝拜多次
事不宜遲即刻叫咗啲嘢食, 好快就上菜。
果然全部都大大件呀
濃郁嘅芝士蝦子軍艦,勁重芝士味 正
仲有我最愛嘅油金魚壽司同埋帶子壽司
油甘魚同埋帶子超新鮮呀, 必食
仲有呢個蔥粒拖羅碎軍艦, 沙律腐皮軍艦海膽軍艦同埋螺肉軍艦
超大隻嘅軟殼蟹手卷啊 十分香脆。
超大條嘅鰻魚壽司
點少得日式餃子同埋烏冬呢
芒果蟹子沙律, 新鮮有水準