又係一間由裝修已經留意到,勁期待嘅新餐廳😻終於比我等到 @base.852 基地開喇(•̀ᴗ•́)و店外嘅霓虹燈裝修已經好靚,原來店內同樣有驚喜!裝修真係比到一個好似「基地」嘅感覺我!日頭坐窗邊位置好舒服,旁邊唔係大馬路所以都唔驚好嘈雜~同 @happytreats.hk 坐左成個下晝,邊食邊傾偈(´∀`)主打西餐食物,另外亦都有𝙨𝙝𝙞𝙨𝙝𝙖/飲品,整體食物質素唔錯,特別係𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙢𝙚𝙣𝙪 ☺︎︎ 本身已經好抵食,仲要有八折!!另外意粉/扒類4:30𝙥𝙢前𝙖-𝙡𝙖-𝙘𝙖𝙧𝙩𝙚都有飲品包埋,整體𝘾𝙋值真係好高😜.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10🌟.《烤龍蝦肉基地自選漢堡》$100 🌟7.8/10🌟ꪶꪮ᥇𝘴𝓽ꫀ𝘳 ꪑꫀꪖ𝓽 ᥇ꪖ𝘴ꫀ ᥇ꪊ𝘳ᧁꫀ𝘳主角龍蝦肉肉質微𝙌彈,對得住呢個價錢!值得一讚嘅係個包!烘得香脆,淡淡嘅牛油香~除咗龍蝦肉之外亦都有: 雞胸、牛肉、鵝肝同素肉扒揀~有唔同嘅配料,另外加

💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10
🌟

《烤龍蝦肉基地自選漢堡》$100 🌟7.8/10🌟
ꪶꪮ᥇𝘴𝓽ꫀ𝘳 ꪑꫀꪖ𝓽 ᥇ꪖ𝘴ꫀ ᥇ꪊ𝘳ᧁꫀ𝘳
除咗龍蝦肉之外亦都有: 雞胸、牛肉、鵝肝同素肉扒揀~有唔同嘅配料,另外加$10,我哋就加左塊車打芝士~個人都幾建議加配料,因為本身只有菜同蕃茄,味道較單一。
薄燒北海道鰻魚滑蛋蓋飯

《薄燒北海道鰻魚滑蛋蓋飯》$78 🌟7.8/10🌟
呢個午餐𝘾𝙋值好高呀!份量絕對足夠男仔食量😆鰻魚都算幾大條,肉質QQ,無骨無魚腥味。滑蛋香滑出色,再加上粒粒軟硬度煮得剛好嘅珍珠米,好食(´∀`)如果醬汁再多番啲就正,太多飯,食到底唔夠汁😹
和牛他他

《和牛他他》$128 🌟7.3/10🌟
᭙ꪖᧁꪗꪊ ᥇ꫀꫀᠻ 𝓽ꪖ𝘳𝓽ꪖ𝘳
和牛切碎粒再加洋蔥同其他配料調味,入口無想像中嘅細膩滑溜🙊牛香味唔算重,但都無血腥味,有少少被調味搶風頭☹︎
黑松露薯條

《黑松露薯條》$68 🌟7.3/10🌟
᥇ꪶꪖᥴ𝘬 𝓽𝘳ꪊᠻᠻꪶꫀ ᠻ𝘳ꪊꫀ𝘴
唔知𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧已經有薯條伴碟,另外再叫多份!
薯條粗身,有薯香,如果再脆啲就好啦🥺面頭灑上少少黑松露粒粒,聞就聞到,但食落就似普通薯條。個人覺得比較適合飲嘢/𝙨𝙝𝙞𝙨𝙝𝙖做小食~
明太子釀雞翼自家製辣汁

《明太子釀雞翼自家製辣汁》$88 🌟7.8/10🌟
ᦔꫀꫀρ ᠻ𝘳𝓲ꫀᦔ ᥴꫝ𝓲ᥴ𝘬ꫀꪀ ᭙𝓲ꪀᧁ𝘴 ꪑꫀꪀ𝓽ꪖ𝓲𝘬ꪮ 𝘴𝓽ꪊᠻᠻꫀᦔ ᭙𝓲𝓽ꫝ ꫝꪮꪑꫀꪑꪖᦔꫀ ᥴꫝ𝓲ꪶ𝓲 𝘴ꪖꪊᥴꫀ
本身就起鐘意呢一款日式雞翼( ˘ ³˘)♥︎
明太子醬釀係拆左骨嘅雞翼之中,為香口嘅煎雞翼再添一份鹹鮮味,咬下去仲啖啖肉𝙟𝙚𝙣𝙜😻

《焗芝士蟹肉酥皮紙卷》$88 🌟7.8/10🌟
᥇ꪖ𝘬ꫀᦔ ᥴ𝘳ꪖ᥇ ꪑꫀꪖ𝓽𝘴, ᥴꫝꫀꫀ𝘴ꫀ, ᠻ𝓲ꪶꪮ ρꪖ𝘴𝓽𝘳ꪗ 𝘳ꪮꪶꪶ𝘴
比較特別嘅一款小食,酥皮紙卷本人口感係香脆但較乾身,好彩餡料搭救~唔太食得出蟹肉,感覺上係似芝士菠菜,但都唔錯,幾好食!

基地 𝗕𝗔𝗦𝗘 𝗕𝗮𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗥𝗲𝘀𝘁𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁
📍#BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_burgers #BELLYwongs_pasta #BELLYwongs_pizzas #BELLYwongs_chills 😇
薄燒北海道鰻魚滑蛋蓋飯
和牛他他