2021-12-21
自己同男朋友都好鍾意食燒肉🤤知道屯市新開左YAKINIKU HOMURA 日式燒肉店,今日先係新開第二日,已經要即刻黎試下啦😍店舖地方寬敞,座位闊落。另外抽氣系統都好好,店裡唔會充斥住油煙味😆配合埋店舖設計裝潢,客人可以感受到強烈和式氣氛,依家無得去旅行都可以黎一解思鄉之苦😆🤣第一次黎食,係和牛方面,簡左餐廳推介嘅幾款😍🥰白金燒!黑毛和牛上西冷(一片)配生蛋及飯✨ ($168)依個菜式,店員會幫手整🥰店員燒嘅時候,客人就自己打好雞蛋🥚攪好個飯🍚和牛西冷油脂分佈平均,薄薄一片,輕輕燒下就得😆燒好後配埋飯食,牛肉入口即溶,肉質嫩滑!🤤超名物!上和牛牛舌(中)✨($238)牛舌有分小/中/大 3個份量,我地2個人嗌左個中嘅🤣有足足10片😱😱份量好多建議2個人叫小份就得了🥰薄切和牛,肉質滑溜,輕輕烤燒,味道焦香脆嫩!名物!菠蘿漬骨付牛肋肉✨($288)賣相非常吸引✨📷📷牛肋肉好大塊,厚度亦適中👍🏻菠蘿漬醃嘅果酸令牛肋肉更軟嫩😆除左牛肉,我仲燒左幾舊菠蘿黎食🤣🤣估唔到連菠蘿味道都好香甜🤣👍🏻名物!雞肉拼盤✨($118)叫拼盤就可以1次過試哂4款雞肉:雞心、雞腎、雞頸肉、雞腿肉!雞心入口粉嫩,無腥
第一次黎食,係和牛方面,簡左餐廳推介嘅幾款😍🥰
白金燒!黑毛和牛上西冷(一片)配生蛋及飯✨ ($168)
依個菜式,店員會幫手整🥰
店員燒嘅時候,客人就自己打好雞蛋🥚攪好個飯🍚
超名物!上和牛牛舌(中)✨($238)
建議2個人叫小份就得了🥰
薄切和牛,肉質滑溜,輕輕烤燒,味道焦香脆嫩!
名物!菠蘿漬骨付牛肋肉✨($288)
賣相非常吸引✨📷📷
牛肋肉好大塊,厚度亦適中👍🏻
菠蘿漬醃嘅果酸令牛肋肉更軟嫩😆
除左牛肉,我仲燒左幾舊菠蘿黎食🤣🤣
估唔到連菠蘿味道都好香甜🤣👍🏻
名物!雞肉拼盤✨($118)
叫拼盤就可以1次過試哂4款雞肉:
雞心、雞腎、雞頸肉、雞腿肉!
雞心入口粉嫩,無腥味!
雞腎爽口👅雞腿肉嫩滑Juicy👅
幸福!生蛋拌飯✨($29)
雖然叫和牛西冷都有配生蛋拌飯,但其實果個係一人份🤣🤣所以就另外叫多左個飯🤣🤣大大碗都係$29🥺🥺性價比極高!幸福感upup🥰
另外仲叫左
白桃梳打✨($36)
甜度適中👍🏻
青蘋果青瓜梳打✨($36)
青蘋果配青瓜,配搭特別,味道好fresh,清清地,食燒肉飲👍🏻👍🏻!
店內仲提供3款醬汁,適合唔同客人口味😆