2023-02-24
🎀屯門御海灣土耳其菜 新嘗試😋🎀🕯️店名* #OLYMPOS Restaurant & Bar🕯️🔮地址*屯門海皇路23號御海灣地下18號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$290.4已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_土耳其菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵環境舒適 可以選擇在外面或裡面坐裡面就比較焗 備有風扇(但感覺無風😂)外面有燈飾 盆栽🎍適合打卡 餐廳播住比較休閒的外國音樂服務員識講少量中文 主要英文溝通 但幾nice 安排我地系窗邊坐方便打卡🍽️食物質素🍽️好少食土耳其菜 整體質素為中等可以有提升空間😇👀評分💖💖💖🪄 四重芝士薄餅 $98一想到你我哋已經哇左聲 因為呢個價錢但係份量超級大塊😯餅底係用咗薄餅底 所以唔會好厚 食落去容易有膩感而且餅底燒得十分之脆 食到最後嗰塊都係咔咔聲😍芝士一開頭熱嘅時候會有少量拉絲 之後第二塊開始就無啦薄餅上面會淋上一層芝士粉因為佢係四重芝士 所以味道都會比較濃 同埋咸 而且我哋兩個人食曬成碟🤣🤣如果佢嘅芝士可以有多啲拉絲嘅感覺就會更正😎同埋覺
🔮地址*屯門海皇路23號御海灣地下18號舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$290.4已加一(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_屯門
剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_土耳其菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
環境舒適 可以選擇在外面或裡面坐
裡面就比較焗 備有風扇(但感覺無風😂)
外面有燈飾 盆栽🎍適合打卡
而且餅底燒得十分之脆 食到最後嗰塊都係咔咔聲😍
芝士一開頭熱嘅時候會有少量拉絲 之後第二塊開始就無啦
薄餅上面會淋上一層芝士粉
如果佢嘅芝士可以有多啲拉絲嘅感覺就會更正😎
同埋覺得有個位置做得唔係咁好 佢薄餅唔會配上一把薄餅刀 所以分配既時候唔係幾方便😣
👀評分💖💖💖💖
🪄 雜錦(羊肉,雞肉&牛肉)卡巴 $78
呢個比我想像中好食 因為平時好少會食卡巴
卡巴既蔬菜含量比較多所以都唔會太油膩
而且我覺得佢嘅調味偏向清淡 所以十分之適合我
餅皮係偏向薄身 唔會太有麵粉嘅感覺( 之前食過一次類似係餅皮太厚)
呢個都係十分之推介🤗
👀評分💖💖
🪄 烤魚薯條$88
薯條喺我嘅菜式入面係必備😚
但係我對佢有啲失望
唔知係咪因為佢話自己係烤魚🤔 所以炸得冇咁脆 同埋嫌佢個皮唔夠空氣咁 魚肉都唔夠嫩😣 而且薯條都食得出唔係即炸😫 所以呢一個都其實可以唔洗試lu 個人比較中意英國感覺既炸魚薯條😋
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️