2018-11-19 24 views
血拼完yoho mall...諗緊食乜嘢之際嘅時候..路過見到呢間門口寫住屬於新加坡嘅福建菜.. 於是就去入去試過究竟喇🤗一坐低店員姐姐就放低呢碟木耳, 味道酸酸有少少柚子既味,食落好開胃..之後我哋就點左呢度幾樣比較出名嘅餸菜..見到好多檯都有點我當然唔輸蝕啦.. 百秒黃花魚..湯底好清甜..而且魚嘅肉好柔嫩.. 難怪見到好多檯都有點呢個餸啦!呢個係我嘅最愛..酥炒芋芯,外面有層薄薄嘅糖脆脆地嘅..裏面就係芋頭總之食完一口再想食多一口..推介👍🏻呢咪就係紅菇燜豆皮..味道清清地!唔錯呢個叫莆田滷麵, 個麵其實幾特別, 睇落以為佢係好淋, 但食落完全唔會..加埋啲配料, 同埋海鮮食落味道不錯..最後呢個係蝦苗伴頭水紫菜..呢味係冷盤嚟嘅..連埋細細粒嘅蝦苗食落好香!😋其實仲有好多想食想叫嘅嘢..不過真係肚嘅空間有限..下次再黎食過😀

之後我哋就點左呢度幾樣比較出名嘅餸菜..

呢咪就係紅菇燜豆皮..味道清清地!唔錯

2018-11-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner