係open rice度見到係屋邨商場入面會有放題食,價錢又相宜,即管訂位試吓!老實說去之前對呢間放題期望唔敢太高,因為始終覺得係屋邨🙊🙊雖然佢嘅裝修唔冇咩特別,但係意外嘅係呢間放題款式同種類十分多,落單既紙有大約十多張,有基本嘅刺身、壽司、天婦羅、串燒等等之外,仲有得打邊爐,同埋有飲品櫃及甜品櫃, 俾人任拎任食!另外最欣賞呢度嘅係上菜上得好快,每一次上菜嘅數量都同落單嘅數量一樣,絕對唔會減少!👍🏻👍🏻刺身船: 一嚟到見到賣相十分可觀,刺身船用咗乾冰,令到成隻船識得噴煙,幾得意😹刺身新鮮,全部三文魚都係厚切,口感十足!唯獨嘅不足係豉油普通左少少,唔夠鮮味。招牌焗蠔: 估唔到呢個價錢都會有蠔食😁仲有兩款口味可以選擇,分別係蒜香焗蠔同黃金焗蠔。黃金即係忌廉芝士,個汁已經好濃好好味,配埋我最喜愛嘅蠔,我食左半打!卷物: 每一款卷物都係細細舊,唔會擔心食完太飽!每款卷物都配上兩種唔同刺身,令口感更加豐富,例如海膽親子卷,芒果三文魚炸蝦卷。炸物: 每一款炸物都係新鮮炸嘅, 十分燙口。最值得推介嘅係香蒜炸雞翼,雞翼本身仲醃左過,脆口之餘炸粉又夠薄。鐵板燒: 香草羊架鬆軟,我一口氣都食咗三份!牛扒生熟
雖然佢嘅裝修唔冇咩特別,但係意外嘅係呢間放題款式同種類十分多,落單既紙有大約十多張,有基本嘅刺身壽司、天婦羅、串燒等等之外,仲有得打邊爐,同埋有飲品櫃及甜品櫃, 俾人任拎任食!另外最欣賞呢度嘅係上菜上得好快,每一次上菜嘅數量都同落單嘅數量一樣,絕對唔會減少!👍🏻👍🏻
鐵板燒: 香草羊架鬆軟,我一口氣都食咗三份!牛扒生熟度啱啱好,唔會韌,但係如果配翻d燒汁就更加好喇!
串燒: 我鍾意食金菇肥牛卷,配上佢地自己特製醬汁,勁多既金菇,口感豐富👍🏻👍🏻另外燒海蝦係新鮮蝦,外層灑左一層椒鹽,更加野味!
飲品櫃除咗有幾罐汽水之外,仲有韓國嘅蜜瓜奶,同埋啤酒,全部免費任飲👍🏻甜品櫃有兩款蛋糕、泡芙、仲有四款唔同味嘅雪糕任拎仼食!

最後埋單兩位都係$170 左右,晚餐嘅放題來講一啲都唔貴,加上有質素同咁多嘅款式,相對抵食!