屋企加餸斬料推介❤️大少燒味茶餐廳 ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡前幾日早咗收工見到呢間茶餐廳啲燒味幾靚✨媽咪又話冇乜餸就斬咗料返去🥰順便買埋下午茶添!▪️🌭大少潛艇 未夠鐘食晚餐又想食個下午茶!唔想食咁飽就叫咗呢個招牌大少潛艇~入面有隻煎蛋同叉燒 用嚟做下午茶都幾唔錯👍🏻▪️🐷燒乳豬瀨粉 呢到嘅下午茶真係幾抵食!大大碗瀨粉外賣仲會分湯 乳豬外皮好脆!肥瘦適中 仲會配埋嘢飲添😋▫️叉燒 $120/斤見到啲叉燒幾靚仔😍仲有得特別order半肥瘦!叉燒燒到啱啱好 肉質幾鬆軟 份量都比得好足!價錢都合理 平過我屋企嗰邊 斬料返屋企加餸啱晒❤️▫️貴妃雞半隻貴妃雞都夠兩至三個人食!雞肉都幾滑 不過就嫌佢有啲位唔夠熟仲有少少粉紅色 不過我返屋企再加熱食就冇問題~佢哋嘅燒味雙拼飯仲要$32送例湯超抵!下次諗唔到中午食咩都可以去買嚟食😋😍⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 📍 大少燒味茶餐廳 (新康街) (上水)上水新康街74號地舖
屋企加餸斬料推介❤️大少燒味茶餐廳
前幾日早咗收工見到呢間茶餐廳啲燒味幾靚✨
媽咪又話冇乜餸就斬咗料返去🥰順便買埋下午茶添!

▪️🌭大少潛艇
未夠鐘食晚餐又想食個下午茶!
唔想食咁飽就叫咗呢個招牌大少潛艇~
入面有隻煎蛋同叉燒 用嚟做下午茶都幾唔錯👍🏻

▪️🐷燒乳豬瀨粉
呢到嘅下午茶真係幾抵食!
大大碗瀨粉外賣仲會分湯 乳豬外皮好脆!
肥瘦適中 仲會配埋嘢飲添😋

▫️叉燒 $120/斤
見到啲叉燒幾靚仔😍仲有得特別order半肥瘦!
叉燒燒到啱啱好 肉質幾鬆軟 份量都比得好足!
價錢都合理 平過我屋企嗰邊 斬料返屋企加餸啱晒❤️

▫️貴妃雞
半隻貴妃雞都夠兩至三個人食!
雞肉都幾滑 不過就嫌佢有啲位唔夠熟
仲有少少粉紅色 不過我返屋企再加熱食就冇問題~

佢哋嘅燒味雙拼飯仲要$32送例湯超抵!
下次諗唔到中午食咩都可以去買嚟食😋😍

📍 大少燒味茶餐廳 (新康街) (上水)

上水新康街74號地舖