2022-11-02
個日咁啱睇完戲 就來到文化中心見到呢間cafe 聽聞晏晝好似好多人排隊 但係我地去嗰陣七點幾唔多人 一拎飛就可以入到了!呢度佔地空間真係好大 好多座位 不過我地就坐左係一個意料之外嘅位~餐牌同普通嘅牧羊少年唔同 選擇比較少 場景燈光比較昏暗 不過會更🈶️feel 適合情侶~🍝獨子蒜番茄蓉意大利辣肉腸醬扁意粉💰148意粉上面撒左一層芝士粉 下面全部都係肉醬 有番茄仔同埋辣肉腸 呢度嘅肉醬比較辣 應該落左D辣椒仔 辣肉腸鹹度啱啱好 扁意粉口感都唔同D 有手工意粉煮出來嘅煙韌度 而且都幾索汁 算ok🤭🍕芝士四重奏薄餅💰188呢個芝士pizza雖然係薄底pizza 但係芝士含量一D都唔少 上面真係有四隻🤣有一舊嘅好似係奶酪芝士 下面都有好多重口感嘅車打芝士之類 中間D芝士係軟淋淋嘅 但係到外皮嗰度好脆!脆🉐️來唔係一㩢就甩 而係有D咬口嘅餡餅咁 芝士愛好者我就好鍾意!🍟依比利豬背油薯條💰78講真呢個薯條上到來都嚇親我 份量超級多🙈每條都係幼身 上面有D歐芹碎好香 而且用「豬背油」炸真係特別香口 唔使點茄汁都已經好好味 幼身得來雖然同粗薯嘅感覺唔同 但係就一啖接一啖咁咬 真係好抵食!雖然呢度野食選擇
🍝獨子蒜番茄蓉意大利辣肉腸醬扁意粉
💰148
🍕芝士四重奏薄餅
💰188
🍟依比利豬背油薯條
💰78
雖然呢度野食選擇唔係好多 但係環境已經贏曬 坐係度都特別舒服 望住昏暗嘅燈光好有feel 隔離仲有酒吧可以聽唱歌或者同frd吹下水咁~
📌 牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下