i leisure🤩|尖沙咀 好玩又好食既shake shake 海鮮|☺️尖沙咀真系好多野食,有排系社交平台就見到 shake shake 海鮮好似好好玩又好食甘。今次就特登黎左黎試下。餐廳環境都好啱打卡,仲可以玩飛鏢,仲有個好大既bar。今次我地就叫左佢地既全新產品,好期待!🤩🦞龍蝦包仲記得之前食龍蝦包真系覺得好滋味,念念不忘。龍蝦肉既鮮味,包超軟,咬一啖超級滿足。龍蝦包用左兩塊厚多士夾住,多士烘烤得岩岩好,每塊多士裡面都涂上牛油,香氣十足。龍蝦包用左成只龍蝦去整,除左有鮮味既龍蝦肉,仲有用黎調味就岩岩好既沙律醬,青瓜,沙律菜同番茄。成個包除左有海鮮既鮮味,仲好juicy,好fresh,個包真系好值得食。旁邊仲有香草粗薯條。🦐🐟shakeshake 海鮮shake shake 海鮮既分量好多,每一種海鮮味道都好足。甘樣食海鮮真系別有一番風味。一大袋海鮮入面有:蜆,海蝦,鮑魚,帆立貝,青口,仲有腸仔同corn。調味料好濃郁,原來系餐廳獨創既馬來西亞特色醬汁,我地揀左小辣。雖然食第一啖有少少太辣,但越食越後就習慣左,小辣都系個好選擇。海蝦好彈牙,有埋手套,剝蝦都方便好多。每種海鮮都好鮮甜
i leisure🤩
|尖沙咀 好玩又好食既shake shake 海鮮|

🦞龍蝦包

🦐🐟shakeshake 海鮮
shake shake 海鮮既分量好多,每一種海鮮味道都好足。甘樣食海鮮真系別有一番風味。一大袋海鮮入面有:蜆,海蝦,鮑魚,帆立貝,青口,仲有腸仔同corn。調味料好濃郁,原來系餐廳獨創既馬來西亞特色醬汁,我地揀左小辣。雖然食第一啖有少少太辣,但越食越後就習慣左,小辣都系個好選擇。海蝦好彈牙,有埋手套,剝蝦都方便好多。每種海鮮都好鮮甜。鮑魚同帆立貝都好新鮮,無沙,仲好Q, 好鮮甜。🤤不過原來入面既corn 先系精髓,好甜美,配上蒜辣既口味,忍唔住食完一啖又一啖。海鮮都好入味,不過剝完殼之後,再點下d醬汁,真系回味無窮。☺️

🐣火焰雞翼
火焰雞翼都系好讚歎,一上台淋上酒,好震撼!🔥但事實食落去,酒味好淡,所以唔洗擔心。分量好足,味道都好讚。雞翼外面有少少焦糖既脆脆,咬落去好脆,再到外皮好惹味,肉質又好軟滑。蜜糖都落得好足,叉一隻上黎,會有蜜糖既牽絲。但整體味道又唔會好過甜。真系好惹味,味道既平衡做得好好,令我系想再翻去食既雞翼。😭😭