2022-10-23
Awesomeism CAVE餐廳名稱,顧名思義,係一個洞穴,而佢又真係喺一個洞穴入面,因為間餐廳係位於K11 2樓最入面最隱閉嘅一個角落。來到間餐廳,第一個感覺係型格,黑色主題裝修、洞穴,第一個感覺係諗起Batman。而Batman係我最鍾意嘅美漫英雄,成個裝修都係開正我嗰範。成間餐廳以黑格調裝修加使用極具設計感枱櫈。枱與枱之間嘅距離相隔好遠,成間餐廳都好有空間感,坐得好舒服。見到個環境,其實係未食先開心。選食咗Tasting menu, 揀咗:🦑墨汁海鮮意大利飯 - 海鮮飯有大大粒嘅帶子同蝦,仲有好幾隻青口。飯嘅軟硬度係剛剛好,好讚!🐥酸梅BBQ醬單骨雞翼 + 花生醬鹹蛋黃單骨雞翼 - 兩款雞翼各有特色。酸梅BBQ醬夠開胃,花生醬鹹蛋黃又夠惹味😋🥤Pistachio & Cookies Milkshake - 滿滿嘅開心果味,鐘意開心果嘅人,會飲得好開心🍹Awersomeism Mojito - 呢杯Mocktail係include咗提子、奇異果、青檸、檸檬、水蜜桃嘅一杯梳打。唔單只賣相靚,仲好好飲!🥞自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 $148 - 最後以甜品上場嘅英式鬆餅。呢個鬆餅
Awesomeism CAVE
來到間餐廳,第一個感覺係型格,
選食咗Tasting menu, 揀咗:
墨汁海鮮意大利飯
酸梅BBQ醬單骨雞翼 + 花生醬鹹蛋黃單骨雞翼
Pistachio & Cookies Milkshake
Awersomeism Mojito
🥞自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉 $148 - 最後以甜品上場嘅英式鬆餅。呢個鬆餅一定要趁熱食!最記得嘅係一切開個鬆餅,係有見得到嘅鬆軟!熱氣騰騰再加附上嘅 clotted cream同藍莓醬,為整個tasting menu畫上完美句號😚
自家製英式鬆餅配果醬及奶油忌廉
Awesomeism CAVE係真係一間裝潢、食物質素同服務質素都好好嘅一間餐廳,以價錢黎講,仲絕對係CP值高嘅一間餐廳,絕對值得一黎再黎。
#AwesomeismCAVE
#尖沙咀好食餐廳