2023-10-26
🥕Original 炸雞配脆脆薯格 6/10 ($178)炸雞方面,調味正正常常,唔會太鹹,但係🙍🏻♀️就認為炸雞皮唔夠酥脆,在加上肉質唔夠嫩滑同埋雞肉本身亦都比較乾身,所以做唔到到外脆內軟嘅效果。隔離嘅薯格相比之下就出色好多😋,佢嘅外皮炸到好酥脆,攞上手唔會好油,調味亦都做得相當唔錯(少少鹹、少少辣咁),食起上黎好惹味!🥕黑松露瀑布芝士炸醬拉麵 8/10 ($98)呢個炸醬麵就幾高分,麵拉咬起上黎好煙靭彈牙,有非常重嘅黑松露同埋芝士味,再加上啲蛋漿,味道層次非常豐富!🥕蟹籽海鮮蛋卷 6/10 ($138)整體上都唔錯,蛋質厚實,醬嘅份量好足夠,而蟹籽亦都被毫不吝嗇地舖到滿滿一層,可惜蛋嘅內部做得唔夠棉滑,口感亦唔夠豐富。以佢價錢過百黎講,🙎🏻♀️就覺得可以做得再好啲。
🥕黑松露瀑布芝士炸醬拉麵 8/10 ($98)
🥕蟹籽海鮮蛋卷 6/10 ($138)