Hiring
$21,000-$23,000
Monthly (Negotiable)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
【火土燒肉 尖沙咀露營風日式燒肉店⛺️】呢2年露營風盛行,一到秋冬就有好多朋友仔plan去camping/glamping🤣 但係香港嘅天氣應該到10月仲係30度🔥熱辣辣,今次呢間山系燒肉店就幫到你喺室內感受露營氣氛😽火土燒肉係ATUM Group嘅新餐廳,ATUM嘅餐廳一向都好有特色,內外兼備,食物高質同時又係打卡熱點📸 呢間燒肉店以glamping為主題,無論係座位、餐具、環境佈置都用上露營用具,老細勁開心仲興奮過我😂我哋係星期六lunch time去,大家記得book定位,餐廳而家做緊早鳥優惠,7pm前買單有85折,lunch去會抵食啲😉~~~~▫️燒肉拼盤 ($378) ⭐️8/10燒肉拼盤有齊豬牛雞,包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花、雞腿肉😍 每款肉大概有4片,3-4人 share都可以😙 牛肋肉、牛胸腹同五花肉都好肥美,油脂豐富🤤 我個人最中意牛舌,連埋上面嘅蔥花一齊燒,惹味之餘又有咬口,好正👍🏻.▫️內臟拼盤 ($188) ⭐️8/10內臟係燒肉必備,為食妹平時去牛角一定要叫雞肝🤣 呢個內臟拼盤有雞心、雞腎、雞肝🐥 第一次食雞心,有驚喜喎,肉質爽彈有嚼勁;雞肝超入味,燒耐咗
【火土燒肉 尖沙咀露營風日式燒肉店⛺️】

~~~~

▫️燒肉拼盤 ($378) ⭐️8/10

▫️內臟拼盤 ($188) ⭐️8/10
內臟係燒肉必備,為食妹平時去牛角一定要叫雞肝🤣 呢個內臟拼盤有雞心、雞腎、雞肝🐥 第一次食雞心,有驚喜喎,肉質爽彈有嚼勁;雞肝超入味,燒耐咗都仍然係keep到咁綿軟🤤👍🏻

▫️牛里脊肉 ($98) ⭐️8.5/10
拼盤以外散叫嘅肉類有醃製醬汁選擇,呢碟牛里脊肉我哋揀咗蘋果味噌🍎 牛里脊肉係beef tenderloin 部位,口感軟腍細嫩,脂肪比例較低,冇咁油膩,但係燒熟啲都唔韌😋

▫️ 玉子海苔飯 ($28) ⭐️7.5/10
▫️ 黑醋冰蕃茄沙律($28) ⭐️7.5/10
▫️ 牛油燒廣島蠔($78) ⭐️8/10
▫️ 菠蘿($38) ⭐️8/10
除咗肉類,餐廳都提供好多沙律/前菜、海鮮、野菜選擇😉 燒蠔同燒菠蘿就當然無得輸,每次燒肉/BBQ食到好飽都要食燒菠蘿消滯🤣 玉子海苔飯係一人份量,好中意燒肉送飯嘅朋友最少要自己食一碗🍚

▫️月見醬燒飯糰 ($38) ⭐️8/10
呢個飯糰🍙打卡靚仔之外,味道都不錯😋 飯糰好入味,外層烤脆成飯焦,再撈埋月見蛋汁增加濕潤,簡單又好味😚
好有特色嘅燒肉體驗,一家大細👨‍👩‍👧‍👦想帶小朋友預習露營不妨一試🤣 飯食物質素整體都不錯,我哋2個人lunch就大概$400/pp,多啲人share應該會更抵🤤
💟回頭指數:7.5/10