2021-03-15
因為疫情既關係,好多食肆做唔到晚市,所以今次下午黎到呢間好多網新打卡既餐廳。佢地有個好大既玻璃位,一望出去好似身處森林入面咁,就呢個位都已經令到間餐廳大排長龍。再講講食物質素,今次我地兩個人叫左三樣野,安格斯牛肉雙層芝士漢堡,煙肉忌廉蛋汁意粉同埋黑松露薯條,再加兩杯飲品。先講講黑松露薯條,佢有粗薯條同幼薯選擇,薯條夠熱夠粗,而且都算大條果隻,佢上面有個醬,個醬幾特別,夾落薯條度又幾夾,加上佢黑松露味都夠重,鍾意既朋加可以試試。煙肉忌廉蛋汁意粉,一碟足夠兩個人食,有好重既忌廉味,而且個汁唔係hea,夠哂濃,意粉既軟硬度適中,啲煙肉都好夠味,重點係佢用pan上,感覺再加分,呢個意粉係有啲水準,所以下次都會再叫。安格斯牛肉雙層芝士漢堡,呢個漢堡比想像大,食完之前既野,已經夠夠地,再加埋呢個漢堡,正。佢既漢堡扒燒得岩岩好,唔會太乾同太燶,個包又夠鬆軟,再配埋生菜蕃茄,絕對夠份量。同埋佢會跟埋薯皇,而呢個薯皇好足料,同外面既唔同好多,不過下次可以同薯條二選一,食到要打包。飲品都可以,不過不失。整體黎講,呢間餐廳都算係性價比高,唔算平又唔算貴,加上氣氛唔錯,值得推介。