2021-09-24 15 views
今次同朋友黎試呢間尖沙咀新開既陳小館~~餐廳早午市有得食點心,晚市就食中菜~我地朝早黎到就食點心😋😋點心選擇都好多,大多數都係2件起,適合同情侶/朋友黎食~~🥟金箔蝦餃皇(2件) $23✨蝦餃皮薄餡靚,面頭仲有d金箔好吸引~~裡面有大大粒蝦仁,咬落多汁好足料😋😋-🍘黑魚籽燒賣(2件) $23✨燒賣口感爽彈,咬落啖啖肉~味道幾鮮甜,推介👍🏻👍🏻🍞特色合桃包(2件) $20✨上台時熱辣辣出哂煙,已經好想食!!食落去有粒粒合桃,口感豐富得黎又好香口❤️❤️🥘醬皇鳳爪 $28✨鳳爪份量都好多,煮到腍身好入味,唔錯~~🧈明爐叉燒腸 $32✨腸粉好滑身,叉燒甜甜地,蘸豉油食最正😋😋🐥有雞先定有蛋先? $38✨賣相同個名都好得意!其實即係「安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋」😍😍鹹水角外脆內軟,好有咬口~~薑汁蒸蛋就用蛋殼裝住,口感好滑溜~薑汁味唔算太濃,我鍾意加d餅碎一齊食😋😋🍮棗皇紅棗糕(2件) $18✨口感好煙韌,帶點紅棗既香味~作為甜品十分不錯❤️❤️整體呢間既點心都幾抵食!環境乾淨舒服,大家下次想食點心可以黎試下👍🏻👍🏻
今次同朋友黎試呢間尖沙咀新開既陳小館~~
點心選擇都好多,大多數都係2件起,適合同情侶/朋友黎食~~

🥟金箔蝦餃皇(2件) $23✨
蝦餃皮薄餡靚,面頭仲有d金箔好吸引~~
裡面有大大粒蝦仁,咬落多汁好足料😋😋
🍘黑魚籽燒賣(2件) $23✨
燒賣口感爽彈,咬落啖啖肉~味道幾鮮甜,推介👍🏻👍🏻

🍞特色合桃包(2件) $20✨
上台時熱辣辣出哂煙,已經好想食!!
食落去有粒粒合桃,口感豐富得黎又好香口❤️❤️

🥘醬皇鳳爪 $28✨
鳳爪份量都好多,煮到腍身好入味,唔錯~~

🧈明爐叉燒腸 $32✨
腸粉好滑身,叉燒甜甜地,蘸豉油食最正😋😋

🐥有雞先定有蛋先? $38✨
鹹水角外脆內軟,好有咬口~~

🍮棗皇紅棗糕(2件) $18✨
口感好煙韌,帶點紅棗既香味~作為甜品十分不錯❤️❤️