2025-06-27
平時好少食單點燒肉,但呢間試完一次就決定再黎ིོ上.九宮格$388本身叫佢都係因為社交平台成日見到,諗住得個9格,唔算好多肉,唔會好飽,暗暗地覺貴🙈但呢個set其實好值,因為每款都係和牛黎,油脂本來就好重。自己最鐘意佢嘅黑極和牛同和牛赤身,超級嫩滑但又有口感,一咬落去啲油脂係個口爆出黎。ིོ和牛三文治$248雖然個名普通,但佢一啲都唔普通!外型好靚,仲有魚子醬做點綴,一口都食唔曬。呢款還原到我係日本食嘅模樣,好厚身但好腍。如果鐘意食黑松露嘅可以試呢個,唔會失望。ིོ和牛壽喜燒$98雖然呢款得一人一片牛,但如果鐘意食黑松露同壽喜燒嘅,一定要試下佢。直接係面前炙燒至5-7成熟,半生熟再加黑松露蛋汁,成件事勁smooth同食完個口勁香。好多時靠個汁昇華,但唔少鋪頭就等你食完即收起個汁。呢間就知汁係精華,特登唔收起,比特地點肉食😆ིོ味霖魚乾$38同出邊比,佢地嘅魚乾比較厚身但易咬。可惜當日冇叫啤酒飲,如果唔係會食得再開心啲。ིོ菠蘿青檸梳打$28呢款朋友大讚,話好解膩同啲菠蘿好甜🤣🤣
ིོ上.九宮格$388
ིོ和牛三文治$248
ིོ和牛壽喜燒$98
ིོ味霖魚乾$38
ིོ菠蘿青檸梳打$28
呢款朋友大讚,話好解膩同啲菠蘿好甜🤣🤣