2024-05-09
今日同朋友喺尖沙咀行完街,去咗厚福街一間叫「aga Restaurant & Bar」嘅西餐廳食晚餐,餐廳入面嘅環境非常有情調,室內位置座位闊落,可以睇到調酒師喺吧枱沖cocktail,室外嘅座位亦都配有風扇同浪漫嘅燈光。我哋嗌咗龍蝦濃湯、芝士煙肉焗紐西蘭青口、木魚昆布大蜆扁意粉同西班牙風乾火腿薄餅。龍蝦湯嘅質地非常濃稠順滑,一上枱已經已經聞到好香嘅龍蝦味,每一啖都食到龍蝦嘅鮮味;焗青口配芝士同煙肉粒粒,食落青口唔算太甜,但每一隻嘅肉質都好肥美,加埋脆口嘅煙肉肉粒粒同焗溶咗嘅軟滑芝士,整體口感豐富;大蜆扁意粉嘅份量正常,有六隻大蜆,配菜用咗黑芝麻、木魚同昆布,令到成個意粉好有日式風味;西班牙風乾火腿薄餅係一個薄身嘅薄餅底,成片食落都好脆口,而且薄身餅底嘅飽肚感冇咁重,加埋黑醋做醬汁令人幾開胃,薄餅仲有火箭菜、芝士同風乾火腿做配菜,整體嚟講唔算太膩,大家可以一試!📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊