2023-06-16
🎀尖沙咀。高質惹味多款生燒串燒🍢🎀🪄店名* #鴻啤啤串燒🔮地址*尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$655 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_串燒➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵平時出去尖沙咀食野通常都係去厚福街,今次同男朋友行街無意中發現左金巴利道原來有間好出色既串燒店😋熊形霓虹燈招牌好搶眼 配上綠色外牆作點綴 餐牌食物都幾吸引 而且爆曬場 即刻吸引左我地入去😍店內裝修十分用心 燈光偏幽暗 偏酒吧感覺 配上五光十色既霓虹燈公仔及文字裝飾 牆身更有壯觀香港油畫 水吧各款酒類飲品 都幾適合打卡 同朋友一齊聚一聚 啤一啤🍺😎🍽️食物質素🍽️比期望中高質素😍餐廳串燒採用生燒燒法 所以等候時間會稍耐 但係串燒質素好好味 而且唔知係咪店員會留意住我地食野進度 然後再安排出餐 所以全部野食都係可以食到熱辣辣即刻燒既口感味道!平時出去食串燒最驚一次過出曬 然後凍左會影響口感 今次呢個好意外☺️而且餐牌有清晰分類 方便揀選✨另外如果平時好中意飲酒既人都
🪄店名* #鴻啤啤串燒
🔮地址*尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A號舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$655 已加一(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_尖沙咀
剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_串燒
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
比期望中高質素😍餐廳串燒採用生燒燒法 所以等候時間會稍耐 但係串燒質素好好味 而且唔知係咪店員會留意住我地食野進度 然後再安排出餐 所以全部野食都係可以食到熱辣辣即刻燒既口感味道!平時出去食串燒最驚一次過出曬 然後凍左會影響口感 今次呢個好意外☺️而且餐牌有清晰分類 方便揀選✨另外如果平時好中意飲酒既人都好適合 有各款酒類😎
🪄 招牌風味烤豬手$58
佢呢款豬手同韓式切片豬手唔一樣 主要系食外皮 滿滿膠原蛋白😗外皮微脆內裡軟淋 外皮撒上適量孜然粉及蔥花 味道香口惹味😋
🪄 秘製燒豬頸肉$68
豬頸肉會切條上 食落較方便 一樣都係外皮好香脆 肉質會偏彈牙 沾上酸辣醬 酸酸甜甜更可口
👀評分💖💖💖💖
🪄 特製燒豬大腸$55
外皮較脆 唔會有異味 賣相唔會太吸引 但食落都幾唔錯😆
🪄 燒特級牛舌芯$69
口舌芯都係切條上 好有咬口 香濃燒汁 食唔停口😊
🪄 古法鹽烤盲曹$228
餐廳推介 試下先😋平時食魚最怕多骨 但係呢款魚唔算多細骨 所以食落都好方便!本身黎到已經打開左魚肉部分 好貼心☺️而且最估唔到既系肉質極嫩滑 入口魚香味好香濃 再帶輕微咸香 條魚份量都頗大條!勁滿足啊😍😍推介必食😚😚😚
🪄 燒芝士廣島蠔$36/1
呢款蠔一定要最少兩隻起 同男朋友一人一隻岩岩好 芝士勁爆多 識拉絲tim😍廣島蠔超肥美飽滿 味道好甜 芝士加爆汁蠔簡直系完美配合😍😍
🪄 秘製黃金香蒜茄子$49
串燒點可以唔食燒茄子呢😊呢款茄子同平時有少許唔一樣 平時會連皮食 但係呢款系外片燒得比較脆及硬身 所以建議有勺羹不入面茄子肉食就OK啦!香濃蒜蓉味 軟淋茄子肉 正啊😉
🪄 煙肉芝士燒巨菇$45
一隻菇已經可以切四份兩個share😎又係爆多芝士 菇燒得完全唔乾 一咬落去系爆汁😂好誇張啊!值得試下
🪄 燒菠蘿$28
平時我就好少食菠蘿🍍男朋友比較愛😂但呢個我都食左兩塊 想講佢既菠蘿系超級無敵甜 勁多汁 又無渣😛
🪄 飲品-烏龍茶&可樂$20 & $18
唔飲酒既我地剩系可以叫汽水同茶🤣飲品夠凍🤗
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️