2018-10-09 13479 views
放題食過無限咁多次,但係好似炉端金咁有咁多酒飲嘅就真係未試過;呢度除咗平時啲放題都有嘅sake同埋啤酒之外,仲有紅白酒rose等等,另外仲呢一部全港首部嘅自動生啤機,令食客可以體驗一下唔嫌早所講嘅完美啤酒比例;酒類精彩之餘亦都有一個泡茶嘅corner,為唔好酒嘅朋友提供多一個選擇。坐低咗之後每一枱都會自動嚟一盆刺身同埋龍蝦先,龍蝦蘊藏大量嘅蝦膏,清甜彈牙;刺身併盆除咗平時出面食到嘅三文魚,赤身,油甘魚,甜蝦,帆立貝同帶子之外,仲有比較少放題有得食嘅松葉蟹腳同埋鰹魚,鰹魚刺身我都係第一次食,口感紮實,帶住濃香嘅鰹魚味道。黑松露鵝肝多士,上枱即刻聞到勁豐富嘅香煎鵝肝味,廚師巧妙地將黑松露放喺熱辣辣嘅鵝肝之上,黑松露味喺鵝肝嘅熱力帶動之下慢慢滲出,黑松露味同埋鵝肝味充分融和,令人極度滿足。天婦羅揀選咗海老,南瓜同埋舞茸菇,海老天婦羅個子不小,瓊得好乾身,炸漿薄薄一浸,脆得嚟唔會太油;舞茸菇係一種高蛋白低脂肪嘅珍貴菇類,帶有自然嘅木香,香氣特別濃郁。串燒牛舌,牛舌燒得外皮香脆,只係喺面頭灑少少鹽同埋黑椒調味經已相當好食;羊架比起外邊啲放題除咗肉質比較嫩滑之外,更加多咗一份羊嘅騷香,鍾意食羊嘅朋

串燒牛舌,牛舌燒得外皮香脆,只係喺面頭灑少少鹽同埋黑椒調味經已相當好食;羊架比起外邊啲放題除咗肉質比較嫩滑之外,更加多咗一份羊嘅騷香,鍾意食羊嘅朋友,絕對不容錯過。

揚物揀選咗骨付雞肉腸,芝士年糕同埋比較特別嘅唐楊秋葵蝦,將新鮮嘅蝦肉打到起膠,再釀入呢一隻咁可愛嘅秋葵bb入面, 猛火炸起,特別得嚟又好味,上枱嘅時候都仲係熱辣辣㗎。

特別鍾意佢啲壽司一次過大曬冷,唔會好似其他放題咁一兩嚿又上一碟,到喉唔到肺之餘,一大盆個視覺效果,又係另一番體驗。

最後嚟到甜品同埋雪糕嘅環節,雪糕選擇有齊兩大最強嘅雪糕品牌,除咗有 movenpick之外仲有haagen Dazs,另外啲cake嘅水準都唔錯,直逼酒店級,食到我地捧住個肚離開。