2005-04-06 6 views
『轉飯堂』一直都想在尖咀搵個飲茶地方代替我經常去的飯堂東鑾閣,因為發覺東鑾閣的水準開始下降,附近好似又冇其他好的酒樓,所以飯堂仍然是東鑾閣。但在星期一去完這裡後,相信可以轉飯堂了。太座放完大假,差唔多係時候番工,叫做出黎同我飲假期最後一餐茶,就揀左呢度試下。這裡分上下層,我地被安排坐上層,而上層的地方不大,如果以中菜館來看待,就有點細添。沒有叫套餐,只散叫點心,有牛肉腸粉、叉燒酥、小籠包、煎腸粉、魚翅餃等等。各樣點心賣相唔錯,size亦不算太細,味道可以,作為午市飲茶來講是交足功課。點心的價錢,比起東鑾閣平宜,平均二十多元一碟,以地方及裝修計,可算是抵食。去洗手間時要先行落下一層,下層的裝修及燈光,跟上層完全兩樣,暗暗的,還有梳化椅,感覺怪怪的。有機會,再黎食下個晚餐先。
『轉飯堂』

有機會,再黎食下個晚餐先。