2019-03-29
今晚約左公公婆婆食飯,揀左依一間佢好鍾意既酒樓。 一來地點方便佢地;二來餐廳服務同食物都有水準。而且老人家話抵食😁-餐廳大堂燈光明亮,俾人一種醒精感覺;而且職員好友善咁打招呼同招待,俾人一種親切感。-叫左幾款小菜,價錢合理。♥️火腩大鱔煲好鍾意食鱔,大鱔肥美啖啖肉;整得夠鑊氣又入味,配料白蘿蔔好清甜-♥️鐵板黑椒豬手想不到酒樓都有黑椒豬手!公公話想試,起初擔心豬手皮會過脆過硬,公公牙力不夠。 但職員介紹這款招牌菜的鹹豬手皮夠稔肉夠嫩,同西式製法不同,鐵板上夠熱再加上黑椒汁好夠香。而且職員仲會幫手切豬手呢-另外,餐廳有promotion !食晚飯可以有三選一: 手抓跳舞雞、上湯焗加拿大龍蝦、清蒸原條沙巴仔♥️手抓跳舞雞職員會提供手套給我們去手斯烤雞。一邊撕已感受到皮脆肉香;公公婆婆最愛雞脾,我就最愛雞翼,雞肉很滑而且大家都食得好滿足。-婆婆同我由細到大都鍾意食生煎菜肉包婆婆從前都愛手製生煎包,但年紀開始大就冇再整了。酒樓這款生煎包,婆婆食完都好滿意。一碟六個,每個都是暖笠笠,折痕漂亮;麵包軟熟,底部微微煎香。一口生煎包帶來幸福的感覺。-食飽飽大滿足!😁-
叫左幾款小菜,價錢合理。
♥️火腩大鱔煲
♥️鐵板黑椒豬手
另外,餐廳有promotion !
♥️手抓跳舞雞
婆婆同我由細到大都鍾意食生煎菜肉包